Türkiye Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından hizmete sunulan ve ulaşım kolaylığının yeni sembolü olarak nitelendirilen Yüksek Hızlı Tren (YHT) bilet fiyatlarına gelen zam, vatandaşların tepkisini çekti. Hizmete girdiği ilk dönemde 240 lira olarak belirlenen bilet fiyatları, kısa süre içerisinde yüzde 98 oranında artarak 475 liraya ulaştı. Bu fiyat artışı "YHT'ye hızlı zam" şeklinde yorumlara neden oldu.

Ankara-Sivas arasında hizmet veren YHT hattının açılmasıyla, bu iki şehir arasındaki ulaşım süresi büyük ölçüde kısaldı. Ancak bu yeni hattın faaliyete geçmesiyle birlikte bilet fiyatlarındaki bu hızlı artış, özellikle sık sık bu hattı kullanan vatandaşlar için ciddi bir mali yük oluşturdu.

Polislik sınavına geliyordu, aracıyla 5 takla attı tedaviyi kabul etmedi Polislik sınavına geliyordu, aracıyla 5 takla attı tedaviyi kabul etmedi

TCDD yetkilileri, zamla ilgili olarak yapılan eleştirilere henüz bir yanıt vermedi. Ancak uzmanlar, bu zamın YHT hattındaki yatırımların geri dönüşü ve artan işletme maliyetleriyle ilgili olabileceğini belirtiyor. Önümüzdeki dönemde fiyat politikasında bir değişiklik olup olmayacağı merak konuştu.