Çat kapı gelen misafirleriniz için hızlıca hazırlayabileceğiniz kıtır kurabiye tarifi ile kurtarıcınız olacak. Bu tarif, sadece birkaç basit malzeme ile kısa sürede nefis kurabiyeler yapmanızı sağlar.

Bazen ani misafirler için ne yapılacağı konusunda bir fikir arayışı içinde olabilirsiniz. İşte tam da bu anlar için hızlı ve lezzetli bir çözüm: 10 dakikada hazırlanan kıtır kurabiye tarifi!

Misafirleriniz için hızlı ve lezzetli bir ikram mı arıyorsunuz? Bu kıtır kurabiye tarifi, kolay malzemelerle ve kısa sürede harika lezzetler yaratmanızı sağlayacak. İşte adım adım pratik kurabiye yapımı!

MALZEMELER

1,5 çay bardağı un
1 su bardağı mısır nişastası
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı damla çikolata

TARİF

Yumurta, sıvı yağ, şeker, kabartma tozu, vanilya yoğurma kabına alınır karıştırılır.
Nişasta eklenir yine karıştırılır.
Un azar azar eklenerek yoğurma işlemi tamamlanır.
Damla çikolata eklenir her tarafına eşit gelecek şekilde karıştırılır.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak hafif yassılatılır.
Aralıklı olarak tepsiye dizilir.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında biraz kızarana kadar pişirilir.

Komşularınız bu böreği gördüklerinde inanamayacak: Puf puf kabaran Sodalı Börek tarifi Komşularınız bu böreği gördüklerinde inanamayacak: Puf puf kabaran Sodalı Börek tarifi

Bu hızlı ve lezzetli kıtır kurabiye tarifi, ani gelen misafirleriniz için mükemmel bir çözüm sunuyor. 10 dakika içinde hazırlayıp fırına atabileceğiniz bu kurabiyeler, hem göze hem damağa hitap ediyor. Çayınızı demlerken fırında pişen kurabiyeler, misafirlerinizi memnun edecek ve sizi de rahatlatacak. Şimdi deneyin ve misafirlerinizi şımartın!

Editör: Haber Merkezi