Ani gelen misafirlerinizi şaşırtacak ve lezzetiyle damaklarını şenlendirecek Şambali tatlısı, yapımıyla da sizi etkileyecek. İşte, adım adım Şambali yapmanın tüm sırları.

Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biri olan Şambali, evde yapımıyla herkesi şaşırtıyor. Bu lezzet dolu tatlıyı evde yapmanız için gerekenler ve püf noktaları şimdi elinizin altında.

Ev yapımı tatlıların tadı bir başka oluyor, özellikle de Şambali gibi geleneksel bir lezzet söz konusuysa. İşte sizlere evde kolayca hazırlayabileceğiniz Şambali tatlısı tarifi.

MALZEMELER

Kahvaltıları sallayan tarif! Her yiyenin bağımlısı olduğu Çıtır Börek tarifi Kahvaltıları sallayan tarif! Her yiyenin bağımlısı olduğu Çıtır Börek tarifi

2 bardak yoğurt
2 bardak şeker
4 bardak irmik
1 bardak un
1 tatlı kaşığı karbonat
1 vanilya
Yer fıstığı
Şerbeti için:
4 bardak su
5 bardak şeker
2 damla limon

TARİF

Şerbeti için şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Kaynamaya yakın limonunu sıkın. İstediğiniz kıvama gelince soğumaya bırakın.
Bir kaba aldığınız yoğurt, irmik ve şekeri çırpın. Un, vanilya ve karbonat ekleyip 15-20 dakika irmikler şişene kadar bekletin. Yağladığınız fırın tepsisine döküp üzerine yer fıstığı dizin.
Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında pişirdikten sonra ilk sıcağının çıkmasını bekleyip üzerine soğuk şerbetinizi dökün.

Şambali tatlısı tarifimizle, evde tatlı yapmanın keyfine varın. Bu adımları takip ederek, geleneksel bir lezzeti modern dokunuşlarla mutfaklarınıza taşıyabilir, misafirlerinizi ve ailenizi bu enfes tatlıyla şımartabilirsiniz. Şambali yapmanın püf noktalarıyla tatlı yapmak artık çok daha eğlenceli ve lezzetli.

Editör: Haber Merkezi