Anadolu mutfağının zengin lezzetlerinden biri olan Hedik Çorbası, kış aylarının vazgeçilmez sıcak lezzetlerinden biridir. Hem besleyici hem de oldukça lezzetli olan bu çorba, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak.

Sağlık ve lezzeti bir arada arayanlar için Hedik Çorbası, mükemmel bir seçenek sunuyor. Anadolu'nun geleneksel tariflerinden biri olan bu çorba, ailenize sağlıklı bir öğün sunmanızı sağlayacak. İşte adım adım lezzetli bir Hedik Çorbası tarifi!

Geleneksel Anadolu lezzetleri arasında yer alan Hedik Çorbası, özellikle kış mevsiminde sofralarınızın baş tacı olacak. Bu lezzetli ve doyurucu çorba tarifiyle, evinize geleneksel bir tat katmaya hazır olun.

Hedik Çorbası Tarifi

Malzemeler

1,5 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı nohut
1 adet kuru soğan
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1,5 litre sıcak su

Görünümüyle büyüleyen, lezzetiyle damak çatlatan Ispanaklı Gül Böreği tarifi Görünümüyle büyüleyen, lezzetiyle damak çatlatan Ispanaklı Gül Böreği tarifi

Hedik Çorbası Tarifi

Öncelikle aşurelik buğdayı güzelce yıkayalım. Ardından bir kap içerisine alarak soğuk su ile ıslatarak 1 gece bekletelim.
Nohutu da bir kâseye alıp üzerine soğuk su ekleyerek 1 gece bekletelim.
Tencereye suyunu süzdüğümüz buğday ve nohutu alalım. Üzerine su ekleyerek yumuşayana kadar haşlayalım.
Diğer taraftan tencereye aldığımız sıvı yağda yemeklik doğradığımız soğanımızı kavuralım.
Üzerine biber ve domates salçasını ekleyerek salçanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edelim.
Hazırladığımız salçalı soğanı çorbaya ilave ederek karıştıralım.
Baharatları ve tuzu da ekleyerek çorbamızı son kez karıştıralım ve ocaktan alalım.
Hedik çorbamız servise hazır. 

Hedik Çorbası tarifimizle, Anadolu'nun geleneksel lezzetlerinden birini sofralarınıza taşıyın. Buğday ve nohutun harika uyumuyla hazırlanan bu sağlıklı ve lezzetli çorba, kış günlerinizde içinizi ısıtacak. Ailenizle birlikte sağlıklı ve lezzetli öğünlerin tadını çıkarın. Afiyet olsun!