Geleneksel Hatay lezzetleri arasında önemli bir yere sahip olan kısır, için enfes ve sağlıklı yemeği evde hazırlamak isteyenler için kolay ve pratik bir tarif sunuyoruz. İşte, Hatay usulü kısır tarifi ve malzemeleri...

Hatay Usulü Kısır Tarifi

Malzemeler

Kısa sürede hazırlayın, uzun süre lezzetini unutamayın: Doğu mutfağının gözdesi Falafel tarifi Kısa sürede hazırlayın, uzun süre lezzetini unutamayın: Doğu mutfağının gözdesi Falafel tarifi

2 su bardağı kısırlık bulgur
1 su bardağı köftelik esmer bulgur
3 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı nar ekşisi
1 demet taze nane
Yarım bağ taze soğan
1 demet maydanoz
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
1 yemek kaşığı isot
1 su bardağı su

Hatay Usulü Kısır Tarifi

Yoğurma kabına bulgurları alalım.
Bir bardak su ile isotu birlikte kaynatalım.
Salça ve isotlu suyu bulgurun üzerine dökelim ve yoğuralım.
Daha sonra nar ekşisi ve tuzu ekleyelim yoğurmaya devam edelim.
Yeşilliklerimizi de ince ince doğrayarak bulgurun üzerine ekleyelim.
Zeytinyağını da ilave edip bşraz daha yoğurup servis edelim.

Hatay usulü kısır tarifi, evde kolaylıkla uygulanabilir ve her öğün için mükemmel bir alternatif sunuyor. Bu tarif, Hatay mutfağının zengin lezzetlerini sofralarınıza taşıyacak. Hatay usulü kısır, sağlıklı ve lezzetli bir seçenek olarak herkesin denemesi gereken bir yemek. Şimdi sıra sizde, bu özgün tarifi deneyin ve mutfakta harikalar yaratın!