Powell’dan faiz kararı sonrası güvercin mesajları gelirken, yapmış olduğu her açıklamasıyla dikkatleri üzerine çeken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yine çarpıcı açıklamalarıyla ekonomi piyasasına bomba gibi düştü. Memiş, faiz indiriminin piyasalar için sürpriz olmadığına dikkat çekerek, 2024 yılı beklentisi açıkladı...

FED güvercin mesajı sonrasında gram altın fiyatı geriledi!

ABD Merkez Bankası Fed politika faizini yüzde 5.50 seviyesinde tutarak sabit bırakırken, Merkez Bankası piyasa beklentilerinin üzerinde faizi %5 artırarak %50 düzeyine çekti. Bu güçlü sıkı adımı sonrasında dolar/TL 32 TL’nin altında olurken, bu durum gram altını olumsuz olarak etkiledi. FED güvercin mesajı sonrasında 2.300 TL’ye kadar çıkan altın gram fiyatı 2.260 TL’ye kadar geriledi.

Memiş, elinde altını olanları uyardı!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 2024 yılı Fed faiz indiriminin piyasalar tarafından sürpriz olmadığına dikkat çekerek, kapıları açıldığını, mayıs ve haziran itibariyle faiz indirimlerini gelme ihtimalinin bulunduğunu dile getirdi.
2024 yılı ons altındaki öngörülerinin değişmediğini dile getiren uzman isim, Ons altın 2350 dolar, gram altında 3000 lirayı işaret ederek, “ons tarafında kısa vadede kar satışlarına karşı daha tedbirli olmakta fayda var. Gram altın yatırımcılarının ise ons altını takip etmesi daha doğru olur. Çünkü ons altın nereye, gram altın oraya gidecek” dedi.

Ons altın için “2120-2220” dolar aralığını takip edeceğini dile getiren Memiş, “kar satışları mutlaka olacak” dedi.

Elinde altın bulunduranlar için de açıklama yapan uzman isim “bu aşamada acele etmemek gerekir. Ons ve gram altında görünüm pozitif” diyerek, makas aralığı ve işçiliğe dikkat çekti.

İslam Memiş “Altın orta vadede daha çok kazandırır mı?” Sorusuna, “Altın fiyatı yükselecek fakat EURO, Sterlin ve Borsa kadar değer kazandırmaz” diyerek, “altın yıllık kazanımlarının %50’sini ilk 3,5 ayda zaten verdi. Bu satış anlamına gelmiyor. Şuan için beklemek en mantıklı karar olacaktır. Altın karşısındaki en iyi yatırım borsa gibi varlıklar.” Dedi.

Kripto Para Düzenlemesi Meclis'e sunuluyor: İşte bilmeniz gerekenler Kripto Para Düzenlemesi Meclis'e sunuluyor: İşte bilmeniz gerekenler

Haberimizde yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Uzman isim tarafından yapılan açıklamalar güncel veriler ışığında yapılan olası tahminlerdir.

Editör: Merve Kayış