Türkiye'nin en kıdemli askerlerinden biri ve Osmancıklı olan 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ali Sivri, Kara Kuvvetleri Komutanlığı için en güçlü adaylar arasında bulunuyor.

Kara Kuvvetleri Komutanının Genelkurmay Başkanlığına atanması ve Kara Kuvvetleri Komutanlarının birçoğunun geçmişte 1. Ordu Komutanı olarak görev yapmış olmaları, Orgeneral Sivri'nin Kara Kuvvetleri Komutanlığına atanma ihtimalini güçlendiriyor.

Mevcut Kara Kuvvetleri Komutanı'nın Genelkurmay Başkanlığı'na atanması durumunda, Sivri bu boşalan koltuğa oturabilir. Eğer bu atama gerçekleşirse, Sivri'nin sonraki süreçte Genelkurmay Başkanlığına atanması da mümkün hale gelecek.

ORDU HİYERARŞİSİ

Çorum'da 98 araç trafikten men edildi, 9 Milyon TL ceza kesildi! Çorum'da 98 araç trafikten men edildi, 9 Milyon TL ceza kesildi!

Türkiye'deki ordunun hiyerarşisine bakıldığında, geçmişte birçok Kara Kuvvetleri Komutanı'nın daha önce 1. Ordu Komutanı olarak görev yaptığı görülüyor. Bu durum, Sivri'nin Kara Kuvvetleri Komutanlığına atanma ihtimalini daha da güçlendiriyor.

Eğer atama gerçekleşirse, Osmancıklı Orgeneral Ahmet Çörekçi'nin ardından Osmancık ilçesi ikinci kez Kuvvet Komutanı çıkarmış olacak. Bu durum, ilçenin askeri liderlik konusundaki itibarını pekiştirecek.

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI’NIN ÖNÜ AÇILACAK

Eğer Sivri, Kara Kuvvetleri Komutanlığına atanırsa, bu durumun sonraki süreçte Genelkurmay Başkanlığına atanmasının da önünü açabileceği düşünülüyor.

KESİN KARAR YAŞ TOPLANTISINDA VERİLECEK

Orgeneral Ali Sivri’nin gelecekteki rolüne dair kesin bir karar, Ağustos ayında yapılacak olan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında verilecek. Sivri’nin hem tecrübesi hem de stratejik konumu onu önemli bir aday haline getiriyor.

ORGENERAL ALİ SİVRİ KİMDİR?

Orgeneral Ali Sivri, 10 Eylül 1961 tarihinde Çorum'un Osmancık ilçesinde doğdu.

1981 yılında Kara Harp Okulundan, 1982'de ise Topçu ve Füze Okulundan mezun oldu. Kara Harp Akademisinden mezun olarak kurmay subay oldu.

Naci Aygün