Alaca'da yağmur hasreti: Dört köy yağmur duası için toplandı! Alaca'da yağmur hasreti: Dört köy yağmur duası için toplandı!

Bu özel kutlama, duygusal anlara ev sahipliği yaptı. Kaymakam Hicabi Aytemür, bizleri bu dünyaya getiren, büyüten ve her zorluğa rağmen çocuklarını yetiştiren annelere minnettarlık duyduğunu belirtti. Aytemür, "Annelerimizin hakkını hiçbir şekilde ödeyemeyiz" dedi.

Alaca Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu da annelerin fedakarlıklarını anarak, "Annelerimiz, hayatımızın her anında bizim yanımızda olan, bizi seven ve destekleyen en değerli varlıklarımız. Anneler Günü, onların değerini bir kez daha hatırlamak için güzel bir fırsat." ifadelerini kullandı.

İç Anadolu Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Zeki Dilmen ise, şehit annelerine her zaman destek olduklarını ve onların yanında olduklarını ifade etti. Dilmen, "Şehit annelerimiz, çocuklarını vatan uğruna feda eden fedakar anneler. Onları unutmamak ve onları hatırlamak bizim en önemli görevimiz." şeklinde konuştu.

Program, annelere çeşitli hediyelerin takdimi ile sona erdi. Şehit anneleri ve ilçenin en yaşlı annesi, kendilerine gösterilen bu değerli ilgi ve sevgiden dolayı duydukları mutluluğu ifade etti.

Alaca'nın yetkilileri ve kurum amirleri, Anneler Günü'nün anlam ve önemine uygun bir şekilde bu özel günü kutladılar ve annelerin mutluluğuna ortak oldular.

Ebru Çalık