Çorum Merkeze bağlı Aksungur köyünde ilkbahar mevsimin yağışsız geçmesi nedeniyle vatandaşlar yağmur duasına çıktı.

Çorum'da havaların mevsim normallerinin aksine sıcak ve kurak gitmesi sebebiyle bir çok köy ve ilçede yağmur duası düzenleniyor.

Aksungur köyünde ki Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından dua edildi.

Aksungur köyünde bir araya gelen vatandaşlar, tarım için gerekli yağışın devamı için dua etti. Yağmur duasına katılanlara yemek ikramında bulunuldu.

Etkinliğe Çorum Ziraat Odası Başkanı Adem Özdemir, Çorum Muhtarları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Küçükgülücek köyü muhtarı Hacı Koca, Çorum Merkez Köy Muhtarları Derneği Başkanı ve Beydilli köyü muhtarı Murat Ünel, Çorum Merkez Muhtarlar Derneği Başkanı Yılmaz Kılcı, Osmancık Haber editörü İlhami Türksal,  köylüler ve çevre köylerden vatandaşlar katıldı.

Aksungur köyü Muhtar Muammer Kambur, yapılan dualarının kabul olmasını diledi.

Yağmur dualarının geleneksel hale geldiğini ifade eden Muammer Kambur, köylülerin yağmur ve şükür duasıyla birbirlerine kenetlendiğini ifade etti.

Sigara fiyatlarına yeni zam: En pahalı ve en ucuz sigaralar ne kadar oldu? Sigara fiyatlarına yeni zam: En pahalı ve en ucuz sigaralar ne kadar oldu?

Kambur, yaptığı açıklamada, "Köyümüzde geniş katılımlı bir yağmur duası yaptık. Mahsulümüzü ektik ve yağmur bekliyoruz. Bizler köy  halkı olarak bereket ve bolluk için yemek ikramında bulunup yağmur yağması için dualar ettik. Rabbim yaptığımız hayırları kabul eylesin. Duamıza katılan herkesten Allah razı olsun" diye konuştu.