Portakallı ıslak kurabiye, hem göze hem damağa hitap eden, çayın yanında mükemmel giden bir tatlıdır. Bu tarif ile portakallı ıslak kurabiyenin püf noktalarını öğrenin ve evde kolayca hazırlayın. Hem lezzetli hem de pratik!

Evde yapılan tatlılar her zaman daha sağlıklı ve lezzetlidir. Portakallı ıslak kurabiye tarifi, malzemelerin kolaylığı ve yapımın pratikliği ile öne çıkıyor. Bu tarifle için mükemmel, ağızda dağılan bir lezzet yaratabilirsiniz.

PORTAKALLI ISLAK KURABİYE TARİFİ

MALZEMELER

2 adet yumurta
125 gram tereyağ yada margarin oda sıcaklığında
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tane portakal kabuğu rendesi
1 çay bardağı pudra şekeri
1 vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un yinede kontrollü koyun

Kemalpaşa Tatlısı daha önce böyle denemediniz: Muhallebi ilaveli şaheser Kemalpaşa Tatlısı daha önce böyle denemediniz: Muhallebi ilaveli şaheser

Şerbeti için

2 su bardağı portakal suyu
1 çay bardağı şeker

PORTAKALLI ISLAK KURABİYE NASIL YAPILIR?

Kurabiyenin ilk önce şerbetini hazırlıyoruz. Portakal suyunu uygun bir tencereye alıyoruz şeker ekleyip ocakta kaynatıp soğuması için kenara bırakıyoruz.

Hamuru için ise, un hariç bütün malzemeleri uygun bir kaba alıyoruz güzelce karıştırıyoruz. Daha sonra yavaş yavaş un ilave ederek hamurumuzu yoğuruyoruz, yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yuvarlıyoruz.

Yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dk pişiriyoruz. Fırından çıkan kurabiyelerin sıcaklığını aldıktan sonra portakallı şerbete batırıp çıkartıyoruz ve tepsiye diziyoruz. Bütün kurabiyelere aynı şekilde ıslattıktan sonra servis tabağına alabiliriz.

Editör: Haber Merkezi