Evde pastane tadında poğaça yapmanın sırlarını merak edenler, dereotlu poğaça tarifimiz tam size göre. Peynir ve dereotunun muhteşem uyumu ile sabahlarınızı güzelleştirecek bir tarif.

Kahvaltıların ve çay saatlerinin vazgeçilmez lezzeti dereotlu poğaça, bu tarif ile evinizde pastane kalitesinde hazırlanacak. Mis gibi kokusu ve kıyır kıyır dokusuyla favoriniz olacak.

Peynir ve dereotunun eşsiz uyumuyla hazırlanan pastane usulü dereotlu poğaça tarifi, kahvaltılarınıza yeni bir soluk getirecek. Bu kolay ve lezzetli tarif ile poğaça yapmanın keyfini çıkarın.

MALZEMELER

250 gram tereyağı
1 büyük çay bardağı sıvı yağ
1,5 büyük çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1/2 demet dereotu
1 çay kaşığı mahlep (isteğe bağlı)
6 – 6,5 su bardağı un

İçi için:

100 gram beyaz peynir
1 adet yumurta akı
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı susam

TARİF

Her lokmada Tropik lezzet: Hindistan Cevizi dolgulu Kurabiye tarifi Her lokmada Tropik lezzet: Hindistan Cevizi dolgulu Kurabiye tarifi

Tereyağı, sıvı yağ, yumurtalar ister elle ister mikserle karıştırın.
Tuz, mahlep, şeker, kabartma tozu ve unu da ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Dereotu da eklendikten sonra hamurumuz hazır. Hamuru istediğiniz büyüklüğe göre tercihen 15-18 parçaya bölün. Hamurları yuvarlayıp yassılaştırın.
Ortalarına çırpılmış yumurta beyazı ve beyaz peynir karışımını ekleyip şekil verin (yumurta beyazı peynirin dışarı sızmasını engelleyecektir).
Üzerlerine yumurta sarısı ve susam serpip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 15- 20 dakika pişirin.

Evde pastane lezzetinde dereotlu poğaça yapmak artık çok kolay! Bu tarif ile kıyır kıyır, mis kokulu poğaçalarınızı kahvaltılarınızın ve çay saatlerinizin yıldızı yapabilirsiniz. Dereotu ve peynirin mükemmel uyumu, bu poğaçayı deneyen herkesin favorisi haline getirecek. Deneyin ve bu eşsiz lezzeti sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!