10 gün boyunca tazeliğini koruyan şipşak Tuzlu Kurabiye tarifi 10 gün boyunca tazeliğini koruyan şipşak Tuzlu Kurabiye tarifi

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu kumpir tarifi, tüm aile bireylerinin ve arkadaşlarınızın favorisi olacak. Şimdi bu enfes tarifi denemeye hazır mısınız?

Kumpir, Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri. Bu tarif ile kumpiri evinizde rahatça yapabilir ve lezzetli bir öğünün keyfini çıkarabilirsiniz.

Lezzetli ve doyurucu bir kumpir yapmak için ihtiyacınız olan her şey bu tarifte. Bu adımları takip ederek evinizde restoran kalitesinde kumpir yapabilirsiniz.

MALZEMELER

2 adet büyük boy patates (yıkanmış, kurulanmış)
2 yemek kaşığı tereyağı
3/4 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay bardağı haşlanmış mısır
1/2 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış zeytin
4-5 adet kornişon turşu
2 yemek kaşığı mayonez
2 yemek kaşığı ketçap
1/4 çay kaşığı tuz

TARİF

Kumpir için üyük boy patatesleri iyice yıkayın.
Patateslerin üzerini önce bir fırın kağıdı ile sarın.
Ardından üzerini alüminyum folyo ile kaplayın.
Önceden 200 derecede ısıttığınız fırının tabanına patatesi yerleştirin. Ters çevirdiğiniz bir tepsiyi çok az aralık kalacak şekilde üzerine kapatın. Bu şekilde yaklaşık 90 dakika pişirin. Bu aşamada, patateslerin içi yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin.
Patatesler fırında pişerken, tereyağını oda sıcaklığında bekletin. Fırından çıkardığınız patatesi ortadan dikey şekilde kesin ve tereyağını, kaşar peynirini ilave edin.
Bir çatal yardımıyla peynirler eriyene kadar nazikçe karıştırın. Bu aşamada patates içi tereyağı ile yumuşayacak ve kaşar peyniriyle kremamsı bir kıvam alacak.
Daha sonra üzerine haşlanmış mısır, zeytin ve turşu ekleyin. Tercihinize göre sosis ve salam da ekleyebilirsiniz.
Mayonez ve ketçap ekledikten sonra kumpir tarifi hazır.

kumpir tarifi ile evde harika lezzetler yaratabilirsiniz. Malzemeleri kendi zevkinize göre ayarlayın, dilediğiniz ekstraları ekleyin ve bu benzersiz lezzeti tüm sevdiklerinizle paylaşın. Şimdi sıra sizde, mutfakta harikalar yaratmaya başlayın ve bu eşsiz kumpir tarifinin keyfini çıkarın!

Editör: Haber Merkezi