Düşen petrol fiyatlarına bağlı olarak, akaryakıt fiyatları son günlerde indirim müjdesi ile gündeme geliyordu. Motorin fiyatlarına yapılan iki indirim sonrası, dün benzin fiyatlarında da 1.06 liralık düşüş yaşandı. Fakat dün yükselen petrol fiyatları, hem benzin hem de motorin fiyatlarında zam ihtimalini gündeme getirdi.

ÇİFTE ZAM HABERİ SÜRÜCÜLERİ ÜZECEK

Palandöken: “Perakende yasası tüketiciyi enflasyondan korur” Palandöken: “Perakende yasası tüketiciyi enflasyondan korur”

Motorin fiyatları, önce 1.30 lira ve ardından 49 kuruşluk indirimlerle düştü. Dün ki benzin fiyatı indirimiyle birlikte, akaryakıt tüketicileri kısa süreliğine rahat nefes aldı. Ancak, yurt dışı petrol fiyatlarındaki yükseliş, akaryakıt fiyatlarında çift yönlü zam tehlikesini de beraberinde getirdi. Pazartesi gece yarısından itibaren motorin fiyatlarında yaklaşık 66 kuruş, benzin fiyatlarında ise 43 kuruşluk zam bekleniyor.

Bu durum, sürücülerin zorlu ekonomik koşullar altında akaryakıt harcamalarını planlamalarını güçleştirirken, akaryakıt fiyatlarındaki belirsizliğin süreceği endişesini de beraberinde getiriyor.

Kubilay Olcan