Akaryakıt fiyatları, Brent petrol fiyatlarındaki değişimler ve döviz kurlarındaki dalgalanmalarla yakından ilişkili olarak tüketicilerin ve sürücülerin gündemini meşgul ediyor. 15 Şubat 2024 tarihinde, benzin ve motorin (mazot) fiyatlarında yaşanan son zamlar, vatandaşların ve araç sahiplerinin bütçesinde önemli bir yer tutuyor. İşte, son zamların ardından güncel benzin ve motorin fiyatları...

Türkiye'deki akaryakıt fiyatları, dünya genelindeki petrol fiyatları ve döviz kurlarındaki hareketlilikten direkt etkileniyor. Son dönemde Brent petrol fiyatlarında yaşanan artış ve döviz kurlarındaki yükseliş, akaryakıt fiyatlarına yansıdı. Özellikle, motorine yapılan 2 lira 56 kuruşluk zam ve benzin grubuna gelen 1,79 TL'lik zam geldi.

Güncel Akaryakıt Fiyatları:

Gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzine yapılan 1,79 TL'lik zam ile birlikte yeni fiyatlar benzin istasyonlarındaki panolarda güncellendi.

TSKB yılın ilk çeyreğinde 1 milyar 934 milyon lira net kar elde etti TSKB yılın ilk çeyreğinde 1 milyar 934 milyon lira net kar elde etti

Akaryakıt Fiyatlarındaki Artışın Sebepleri:

Akaryakıt fiyatlarındaki bu artışın temelinde, dünya genelinde petrol fiyatlarının yükselmesi ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar yatıyor. Özellikle, uluslararası piyasalarda Brent petrolün varil fiyatındaki artış, Türkiye'de benzin ve motorin fiyatlarının yukarı yönlü hareketlenmesine sebep oluyor.