Cumhur İttifakı’nın Çorum Belediye Başkan Adayının yılbaşı sonrası açıklanması bekleniyor.

MHP’nin aday çıkarmayarak AK Parti’nin adayını destekleyecek olması kulisleri hareketlendirirken, gözler şimdi de AK Parti’nin adayının kim olacağına çevrildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Ocak Pazartesi günü A takımını toplayarak, aday isimlerini belirleme çalışmalarına başlayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Ocak Pazartesi günü aday belirleme komisyonunu toplayarak artık isimleri çalışmaya başlayacak. Komisyon, Adana’dan başlayarak alfabetik sırayla illerin ve ilçelerin belediye başkan adaylarını belirleyecek. 

Çorum’un da ilk günde adayının belirlenmesi bekleniyor. Adayın netleşememesi durumunda ise o kent özelinde yeni bir anket çalışması başlatılabilecek. AK Parti kaynakları 1 hafta içinde adayların büyük çoğunluğunun belirlenebileceğini belirtiyor.

Başkan Bozbey, AK Partili Belediye başkanlarını ağırladı Başkan Bozbey, AK Partili Belediye başkanlarını ağırladı

Bu arada, yerel seçimler öncesi Çorum ittifak yapılacak iller arasına girdi. MHP'nin aday çıkarmayacağı kentte AK Parti'nin adayı desteklenecek. MHP'ye Belediye Başkan Yardımcılığı ve Belediye Meclis Üyeliği kontenjanları verilecek.

İŞTE 'AK PARTİ'NİN ADAYLARI
Mevcut Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çorum Belediyesi eski başkanları Muzaffer Külcü ve Zeki Gül, Milli Savunma eski Bakan Yardımcısı Muhsin Dere, Av. Ercan Daşdan, Mustafa Malkoç, İnşaat Mühendisi Hüseyin Çalışkan, Reşit Keleş ve Yasemin Çabuk AK Parti'den Çorum Belediye Başkan Adayı Adayı olan isimler arasında bulunuyor. Son sözü Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan söyleyecek.