Airfryer kullanarak yemek pişirmek, hem zaman kazandırır hem de daha sağlıklı yemekler sunmanızı sağlar. Patates kızartması, patates kroket, soğan halkası ve hamburger gibi favorilerinizi çok daha az yağ ile nasıl hazırlayabileceğinizi keşfedin.

Sağlıklı beslenmeye özen gösterenler için Airfryer, mutfakta vazgeçilmez bir araç haline geldi. Minimal yağ ile maksimum lezzet sunan Airfryer tariflerimizle, hem damak zevkinizi tatmin edin hem de kalori alımınızı kontrol altında tutun.

Airfryer'da yemek pişirmek, lezzeti yağsız ve sağlıklı bir şekilde yakalamanın en iyi yollarından biridir. Bu cihazla patates kızartması, soğan halkası gibi klasik atıştırmalıkları veya tam bir hamburger yemeğini dakikalar içinde hazırlayabilirsiniz.

Airfryer'da Patates Kızartması Tarifi

Airfryer'da Patates Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

2 adet orta boy patates(kabukları soyulmuş, uzun ve 6-8 mm kalınlığında kesilmiş)4 yemek kaşığı ayçiçek yağı1/2 çay kaşığı tuz

Airfryer'da Patates Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?

Soyup doğradığınız patatesleri derin bir kasede soğuk suyun içerisinde 30 dakika bekletin.

Ardından süzün ve havlu peçeteyle kurulayın.

Airfryer’ı patates kızartması modunda çalıştırın ve 5 dakika ısıtın.Patatesleri sıvı yağla harmanlayıp, sıcak hazneye yerleştirin ve kapağı kapatın.

İlk 5 dakikanın ardından ara ara hazneyi çekip patatesleri sallayın.

Patateslerin dışı çıtırlaşıp altın sarısı renk alana kadar pişirin.

Patatesler sıcakken üstlerine tuz serpin ve dilediğiniz soslarla servis edin.

Afiyet olsun.

Airfryer'da Patates Kroket Tarifi

Airfryer'da Patates Kroket Tarifi İçin Malzemeler

8 adet patates kroket(dondurulmuş)

1 yemek kaşığı sıvı yağ

Airfryer'da Patates Kroket Tarifi Nasıl Yapılır?

Airfyer’ı sebze modunda çalıştırın ve ısıtın.

Sıcak hazneye tek sıra halinde dondurulmuş patates kroketleri dizin ve pişirmeye başlayın.

İlk 4 dakikanın ardından patates kroketlerin üzerine fırçayla sıvı yağ sürün ve sallayın.

Her 2 dakikada bir patates kroketleri çekip sallayın ve istediğiniz çıtırlığa gelene kadar pişirin. Bu işlem yaklaşık 12 dakika sürecektir.

Afiyet olsun.

Airfryer'da Soğan Halkası Tarifi

Airfryer'da Soğan Halkası Tarifi İçin Malzemeler

8 adet soğan halkası(dondurulmuş)

Airfryer'da Soğan Halkası Tarifi Nasıl Yapılır?

Dondurucuda beklet, istediğin zaman pişir: Pratik Buzluk Kurabiyesi tarifi Dondurucuda beklet, istediğin zaman pişir: Pratik Buzluk Kurabiyesi tarifi

Airfyer’ı sebze modunda çalıştırın ve ısıtın.

Sıcak hazneye tek sıra halinde dondurulmuş soğan halkalarını dizin ve pişirmeye başlayın.

İlk üç dakikanın ardından her iki dakikada bir soğan halkalarını ters düz edip istediğiniz çıtırlığa gelene kadar pişirin. Bu işlem yaklaşık 9 dakika sürecektir.

Soğan halkalarını sıcak olarak dilediğiniz soslarla servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Airfryer'da Hamburger Tarifi

Airfryer'da Hamburger Tarifi İçin Malzemeler150 gram dana kıyma1/2 çay kaşığı tuz1/4 çay kaşığı karabiber1 adet burger ekmeği1 dilim domates1 yaprak marul1 adet salatalık turşusu1 tatlı kaşığı ketçap1 tatlı kaşığı hardal1 tatlı kaşığı mayonez

Airfryer'da Hamburger Tarifi Nasıl Yapılır?

Kıymaya tuz ve karabiber ekleyin, yoğurmadan sadece harmanlayın.

Burger köftesi şekli verip buzdolabında yarım saat dinlendirin. Bu aşamada dilerseniz farklı baharatlar da ekleyebilirsiniz.

Airfryer’ı et modunda çalıştırın ve 4 dakika ısınmaya bırakın.

Burger köftesini sıcak hazneye yerleştirin ve pişirme işlemine başlayın.Her 2-3 dakikada bir köfteyi ters çevirin. Orta pişmiş köfte için 10, iyi pişmiş köfte için bu işlemi 12 dakika boyunca devam ettirin.

Burger ekmeğini ortadan ikiye kesin ve mayonezi her iki yüzeyine sürün.Pişen köfteyi hazneden çıkarın. Ekmekleri hazneye içleri yukarı bakacak şekilde yerleştirin ve 1 dakika kızartın.

Kızaran ekmeklerin bir yüzeyine ketçap, diğer yüzeyine hardal sürün.Köfteyi, turşuyu, domatesi ve marulu da kat kat yerleştirin ve ekmeğin üstünü kapatıp servis edin.

Airfryer ile yemek pişirmek, mutfakta geçirdiğiniz zamanı daha verimli kullanmanıza ve sağlıklı beslenme alışkanlıklarınızı desteklemenize olanak tanır. Patates kızartması, kroket, soğan halkası ve hamburger gibi çeşitli yemekleri hızlı ve kolay bir şekilde hazırlayarak, hem lezzetten ödün vermez hem de sağlıklı yemek alternatifleri sunarsınız. Airfryer, her mutfakta olması gereken pratik ve fonksiyonel bir pişirme aracıdır.