Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum Örgütü’nde ilçe kongreleri devam ediyor.
Boğazkale, Oğuzlar, Bayat ve Sungurlu İlçe Kongrelerinin ardından Mecitözü İlçe Kongresi de gerçekleştirildi. 
Mevcut Başkan Ahmet Bilgin yapılan seçimler sonucunda yeniden seçilerek güven tazeledi.
Gazi Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen kongrenin divan başkanlığını İl Başkanı Ümit Er yaparken, katip üyelikleri Haydar Erdem ve Yusuf Erdem üstlendi.

YEREL SEÇİMLER MASAYA YATIRILDI

Kongre İlçe Başkanı Ahmet Bilgin’in açış konuşmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.
Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Dinçer Solmaz, Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, Avukat Sadık Eral, Talip Eken, 22.Dönem Çorum Milletvekili Feridun Ayvazoğlu, Mecitözü Belediye Başkanı Veli Aylar ve Milletvekili Mehmet Tahtasız söz alarak 2023 Mayıs Genel Seçimleri olmak üzere çeşitli konulara dair görüşlerini dile getirdiler.

BAŞKAN AYLAR’DAN KÜLTÜR MERKEZİ VE TOKİ MÜJDESİ

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan konuşmacılar; 2024 Yerel seçimleri yaklaşırken, seçimlerde başarılı olmak için birlik ve beraberliğin sağlanması için herkesin elini taşın altında koyması gerektiğine dikkat çekti.
Ekim ayında toplanması beklenen kongrede İl Başkanı Adayı olmasına kesin gözüyle bakılan Avukat Dinçer Solmaz, Çorum’da CHP bayrağının dalgalandığı Mecitözü Belediyesi’nin 2024 seçimlerinde yeniden kazanılması için herkese büyük sorumluluk düştüğünü belirterek; Yerel seçim sürecinde üzerine düşen her türlü katkı vermeye hazır olduğunu dile getirdi. CHP’nin Genel Seçimlerde Çorum Merkez’de olduğu gibi Mecitözü’nde de birinci parti olduğunu

Kaza yaptı! Bütün gece araçta mahsur kaldı Kaza yaptı! Bütün gece araçta mahsur kaldı

hatırlatan Dinçer Solmaz, ‘2024 yerel seçimlerinde de CHP bayrağını gerek Çorum, gerekse Mecitözü’nde dalgalandırmak için var gücümüzle çalışmalıyız.’ dedi.

YUSUF KAPLAN'IN SÖZLERİNE  SERT TEPKİ!

Kongrede söz alan CHP’li hukukçulardan Dinçer Solmaz, Sadık Eral ve Feridun Ayvazoğlu, Çorum’da öğrencilere yönelik düzenlenen programda “Türkiye’nin zihnine pranga vurulmuştur. Laiklik prangası vurulmuştur. Anayasa’nın ilk 4 maddesinin esprisi budur, laikliktir. Değiştirilmesi bile teklif edilemez bir laiklik algısıdır. Böyle bir rezalet yok” şeklinde sözler sarfeden Yeni Şafak Yazarı Yusuf Kaplan’ın laiklik ile ilgili söylediği sözlerine sert tepki gösterdiler. 
Milletvekili Tahtasız’ın Kaplan’a gereken tepki verdiğini hatırlatan Dinçer Solmaz; ‘ben de o müptezeli şiddetle kınıyorum’ diye konuştu.

ERAL: O SÖZLER ÇİRKİN VE HADSİZ

Avukat Sadık Eral ve 22. Dönem Milletvekili Feridun Ayvazoğlu da  Yeni Şafak Yazarı Yusuf Kaplan’ın laiklik ile ilgili söylediği sözlerine sert tepki gösterdi. 
Laikliğin demokrasinin özü olduğunu vurgulayan Avukat Sadık Eral, sözde yazar Yusuf Kaplan’ın sözlerinin çirkin ve hadsiz olduğunu dile getirdi. 

AYVAZOĞLU: NEREDEN CÜRET ALIYORLAR!

Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin laik olduğunu ve laik kalacağını vurgulayan Ayvazoğlu,  “Zihnine pranga vurulan, düşünceleri ve kalemi örümcek bağlayan bu sözde yazarı kınıyorum. Laiklik karşıtı olduğunu bildiğimiz bu kişilerin içindeki cerahatı öğrencilere akıtması asla kabul edilemez. Anayasa’nın ilk dört maddesini çirkin sözlerle eleştiren ve laiklik kavramını kutsal ineğe benzeten bu kişi hakkında o gün ses çıkarmayan Hitit Üniversitesi ve Çorum Belediyesi’nin geç kalmış olsa da gerekli adımları atmasını bekliyoruz” dedi.

TOKGÖZ, BAŞARILAR DİLEDİ

Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, seçilecek ilçe yönetim kuruluna başarı dileğinde bulunurken, Milletvekili Aday Adaylarından Talip Eken ve Sadık Eral da söz alarak; siyasal gündeme dair görüşlerini dile getirdi. 

KÜLTÜR MERKEZİ İHALESİ 4 EYLÜL’DE

Mecitözü Belediye Başkanı Veli Aylar da icraatlarına ilişkin açıklamalarda bulunurken, ilçe halkına çeşitli konularda müjde verdi. İlçede yapılması planlanan Kültür Merkezi Kompleksi Projesi ile ilgili çalışmalarda önemli yol alındığını, 4 Eylül’de proje ihalesinin gerçekleştirileceği müjdesini veren Belediye Başkanı Aylar, Eylül ayı sonunda da temel atma töreninin gerçekleştirilmesini planladıklarını açıkladı.
2019 Belediye Seçimleri öncesinde vaat ettiklerinin yüzde 90’ını gerçekleştirdiğini belirten Veli Aylar, ‘İlçemizin gelişmesine katkı sağlamak için 50 dönümlük bir araziyi satın aldık. Aldığımız bu yere ilçemizdeki sanayiyi taşımayı, boşalan alana da TOKİ’nin 200 konut yaptırmayı planlıyoruz.’ diye konuştu.

AYVAZOĞLU: MECİTÖZÜ BELEDİYESİ GURURUMUZ

22.dönem Çorum Milletvekili Ferdiun Ayvazoğlu, kongrede yaptığı konuşmada Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2024 yerel seçimlerine giden süreçte görevini sürdürmesi gerektiği görüşünü yineledi. Ayvazoğlu, yerel seçimlere giden süreçte birlik ve beraberlik çağrısında bulunarak, CHP bayrağını bir kez daha Mecitözü Belediyesi’ne dikmek için vargücümüzle çalışmak zorunda olduğumuzu kaydetti.
2023 Genel Seçimleri’nde CHP’nin Çorum Merkez’de olduğu gibi Mecitözü İlçesi’nde de birinci parti olduğuna dikkat çeken Ayvazoğlu,  İlçe Başkanı Bilgin ve Belediye Başkanı Aylar’ın şahsında tüm ilçe halkına teşekkür etti. 
Milletvekili Tahtasız da ilçenin sorunları Meclis’e taşımak için gayret göstereceğini belirterek, partililerden yeni seçilecek yönetime yardımcı olmalarını istedi.

‘KILIÇDAROĞLU’NUN YANINDAYIZ’

İl Başkanı Ümit Er, yaptığı konuşmada seçim döneminde azim ve kararlılıkla çalıştıklarını, 6’lı masanın kurulmasında Genel başkan Kılıçdaroğlu’nun doğru yaptığını, ancak seçimi kazanamadıklarını belirterek, önümüzdeki yerel seçim sürecinde başarılı olabilmek için birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti. 

KONGREYE KİMLER KATILDI

Kongreye; CHP İl Başkanı Ümit Er, Milletvekili Mehmet Tahtasız, 22.Dönem Çorum Milletvekili Feridun Ayvazoğlu, Mecitözü Belediye Başkanı Veli Aylar, Avukat Dinçer Solmaz, Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, önceki dönem İl başkanlarından Cengiz Atlas ve Hasan Eray Tüfekçi, ADD Çorum Şube Başkanı Uğur Demirer, İl yöneticileri Burhan Erdem ve Feza Piroğlu Ünaldı, Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Tuncay Polat, Milletvekili Adayları Avukat Sadık Eral, Talip Eken, önceki dönem parti yöneticileri Güngör Atak, Kenan Özcan ve İrfan Olukçu ile çok sayıda partili katıldı.

'BİLGİN' YENİDEN SEÇİLDİ

Konuşmaların ardından Seçim Kurulu denetiminde blok liste ile gidilen seçimler sonucunda; başkan adayı Ahmet Bilgin yeniden ilçe başkanlığına seçildi. Ekim ayı içerisinde toplanacak İl kongresi’nde 17 delege ile temsil edilecek olan CHP Mecitözü İlçe Yönetim Kurulu Asil Üyeleri şu isimlerden oluştu: 
Ali Erkul, Mustafa Özcan, Ali Özerdem, Sami Aylar, Sadık Yüksel, Muharrem Altay, Kazım Erocağı, Arif Çördük, Feyzullah Bakar, Levent Özdemir.
Yedek üyeliklere ise şu isimler seçildi: Dursun Sakat, Hüseyin Aktaş, Hasan Öz, Çelebi Kesgin, Hüseyin Eryenilmez, Çetin Aksoy, Ahmet Toraman, Murat Arslan, İsmail Şahin Biçer, Çelebi Öztürk.
İL DELEGELERİ: Ahmet Bilgin, Ali Erkul, Mustafa Özcan, Ünal Yavuz, Özcan Çetin, Atiye Yaşar, Ünsal Ay, Kemal Tepe, Haydar Erdem, Haydar Taş, Güngör Kara, Zülal Pir, İlhan Topçu, Ali Altay, Behçet Ekmekçi, Ali Mert, Elvan Kılıçaslan.

BUGÜNE KADAR 5 İLÇENİN KONGRESİ TAMAMLANDI

CHP Çorum Örgütü’nde 6 Ağustos’ta Boğazkale İlçesi ile başlayan ilçe kongreleri; 22 Ağustos Salı. İskilip, 25 Ağustos Cuma: Uğurludağ, 26 Ağustos Cumartesi:Osmancık ve 27 Ağustos Pazar günü Alaca İlçe Kongreleri ile devam edecek. 
İlçe kongreleri süreci 17 Eylül 2023 Pazar günü toplanacak Çorum Merkez İlçe Kongresi ile noktalanacak.