Dünyanın en zengin ilk 500 şirketi arasında yer alan Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı, Enerya Enerjinin halka arz töreninin ardından birbirinden önemli açıklamalarda bulundu. 

ODA TV’ye röportaj veren Ahmet Ahlatcı, Çorum merkezli Ahlatcı Holding’in dünyanın en zengin şirketleri arasına nasıl girdiği ile ilgili ve geçmişten bugüne yaptığı çalışmalarla ilgili samimi açıklamalarda bulundu.

Çorum'da şok baskınlar! Aranan 7 kişi tutuklandı Çorum'da şok baskınlar! Aranan 7 kişi tutuklandı

Ahmet Ahlatcı: "7 saat uyur 17 saat çalışırım"

Borsa İstanbul’da Enerya Enerji için düzenlenen ‘Gong’ töreninin ardından ODA Tv Yazı İşleri Müdürü Can Özçelik’in sorularını yanıtlayan Çorum’un başarılı iş insanı Ahmet Ahlatcı, başarısının sırrını açıkladı.

Dünyanın en zengin şirketleri arasına nasıl girdi?

Can Özçelik’in Çorum merkezli bir holding olan Ahlatcı Holding’in dünyanın en zengin şirketleri arasına nasıl girdiği sorusuna cevap veren Ahmet Ahlatcı, “40 yıllık bir hikaye. 40 yıl çok çalışarak azimle doğru dürüst işler yaparak buraya geldik. Efendim benim hayatım şöyle; akşam 23'te yatarım sabah 06.00'da kalkarım. 7 saat uyur 17 saat çalışırım” ifadelerini kullandı.

Dul kadınlara umut oldu

Ahlatcı Holding tarafından Çorum’a kurulacak Elektronik Geri Dönüşüm Fabrikası hakkında da bilgiler veren Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı, çocuklarıyla ortadan kalan dul kadınlara da umut olacak projesini detaylarını anlattı.

Çocuklarıyla ortadan kalan dul kadınların kimseye muhtaç olmaması için önemli bir istihdam yaratacak olan Ahmet Ahlatcı, işe alınacak kadınlara asgari ücretin üzerinde maaş verileceğini de dile getirdi.

Kadınların çalışma ortamı kolay olacak

Ahmet Ahlatcı, işe alınacak kadınların elektronik ürünleri havalı tornavida ile sökeceklerini ve çuvallayacaklarını açıkladı.

Ahmet Ahlatcı’nın açıklamaları şu şekilde sürdürdü;

Elektronik geri dönüşüm fabrikası yapıyoruz. Bu elektronik Geri dönüşümde ne oluyor? Elektronik plakalar baz istasyondan çıkan parçalar, televizyonlardan çıkan parçalar, bilgisayarlardan çıkan parçalar veya telefonlardan bunları havalı tornavidayla sökülüp, kesilip, çuvallanıp kırıcıdan sonra eriteceğiz.

Dul kadınların çocuğuyla kimseye muhtaç olmaması için düşündük. Ne yapalım? nasıl yapabilir diye. Yaşı kırkı geçmiş 3 çocuğuyla 4 çocuğuyla yaşayan hemşehrilerimizden en fazla çocuğu olandan başlamak üzere 150 tane dul kalmış bayan alacağız. Bunlar kimseye muhtaç olmasın. Asgari ücretin üstünde maaş verelim ve sigortalı çalıştıralım. Gelsinler çok kolay basit bir iş. Havalı tornavida ile elektronik eşyaları sökecekler. Aşağı yukarı 1200 tane müracaatımız var. İşe alımlara en fazla çocukla dul kalandan kadınlardan başlayarak alacağız. Bu sosyal sorumluluk Projemizden iftar duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

200 genci önce yetiştirdi sonra işe aldı

Öte yandan Ahmet Ahlatcı, geleceğin yazılımcılarını yetiştirmek için Çorum'da başlattıkları yazılımcı kursundan 200 gencin  mezun olduklarını ve bu gençleri Holding bünyesinde çeşitli pozisyonlarda çalışmaya başladıklarını ifade etti.