Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre, Çorumlu Ahmet Ahlatcı Dünyanın en zengin insanları listesinde ilk 500 kişi arasında yer aldı.

Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı, Çorum merkezli şirketi ile altı sektörde faaliyet gösteriyor. 2022'de 14,3 milyar dolar gelir elde eden Ahlatcı, Bloomberg Milyarderler Endeksi'nde dünyanın en zengin 500 iş insanı arasında 464. sırada yer aldı.

Bloomberg Billionaires Index verilerine göre, dünyanın en zengin 500 insanın yer aldığı liste belli oldu.

Bloomberg Billionaires Index'ten elde edilen verilere göre, ABD'li iş insanı Elon Musk birinci, Bernard Arnault ise dünyanın en zengin 2. iş insanı oldu. Jeff Bezos ise dünyanın en zengin 3. iş insanı olarak listede kendine yer buldu.

ÇORUM'UN GURURU AHMET AHLATCI DA LİSTEDE

Listede yer alan Çorum'un gururu Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı toplam net 5 milyar 730 milyon dolar gelir ile dünyanın en zengin 500 iş insanı arasına 464. sıradan yer aldı.

Bloomberg Milyarderler Endeksi, dünyanın en zengin insanlarının günlük sıralaması. Rakamlar, New York'ta her işlem gününün kapanışında güncelleniyor.

Çorum'da heyelan! Yol çöktü, 1,5 metrelik çukur oluştu Çorum'da heyelan! Yol çöktü, 1,5 metrelik çukur oluştu

14.3 MİLYAR DOLAR GELİR!

Bloomberg Milyarderler Endeksi'nde Ahmet Ahlatcı ile ilgili sayfada tanıtım için şu ifadeler kullanıldı;

"Ahmet Ahlatcı, altı sektörde 43 şirketi kapsayan bir holding olan Ahlatçı Holding'in kurucusu ve başkanıdır. Çorum merkezli Ahlatcı Holding 2022'de 373 milyar lira (14,3 milyar $) geliri vardı. Bağlı kuruluşları arasında bir altın rafinerisi ve Türkiye'nin en büyük mücevher üreticilerinden biridir"