Ahlatcı Holding tarafından kurulan ve Türkiye'nin önemli stratejik yatırımlarından biri olarak görülen Gold Force Küresel Barut fabrikasının heliport projesinde HeliPLAT'ın imzası bulunuyor. Daha önce de Ahlatcı Holdinge ait bir diğer heliport projesinde danışmanlık görevini başarıyla yürüten firma, Sungurlu OSB'deki bu yeni projeyle de deneyimlerini sergileyecek.

Sungurlu Belediyesi'nden kilitli parke taşı hamlesi: Mahalleler nefes alıyor! Sungurlu Belediyesi'nden kilitli parke taşı hamlesi: Mahalleler nefes alıyor!

HeliPLAT, hem mühendislik ve dizayn süreçlerini yönetecek hem de heliportların sertifikasyon sürecini gerçekleştirecek. Ayrıca, tamamen yerli üretim olan aydınlatma ve yangın sistemlerinin yanı sıra kaza kırım ekipmanları ve personel eğitimleri de HeliPLAT Ltd. Şti. tarafından yürütülecek. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün başvuruları doğrultusunda hava aracı iniş ve kalkış sertifikasyon sürecinde de firma, aktif bir rol alacak.

Ahlatcı Holding ve HeliPLAT işbirliğinin Türkiye'nin savunma sanayii alanında birçok önemli projeyi hayata geçireceği ve bu heliportların da bu projelerin başarısında önemli bir rol oynayacağı öngörülüyor.

Haber Merkezi