Açıklamada, Mehmet Akdere adlı bir kişi tarafından yapılan ve şirketin itibarını sarsmayı amaçlayan paylaşımların ve iddiaların asılsız olduğu, bu iddiaların hem şirketin ticari itibarını hem de müşteri nezdindeki güvenini sarsmayı amaçladığı belirtildi. Şirket tarafından, Mehmet Akdere ve yetkilisi olduğu Akdere İnşaat Tic. A.Ş. hakkında yasal takip sürecinin 2022 yılı Ekim ayında başlatıldığı bilgisi de paylaşıldı. Ahlatcı Holding'in Ahlatcı Yatırım Menkul Değerler Anonim Şirketi isimli Aracı Kurumun, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından verilen geniş yetkili aracı kurum yetkisi doğrultusunda faaliyetlerini sürdürdüğü ve sermaye piyasalarında en yüksek sermayeye sahip aracı kurum olduğu belirtildi.

Ayrıca, şirket aleyhine iflas talepli olarak icra takibi iddialarına karşı henüz şirketlere yapılan bir yasal tebligat olmadığı, bu konuda Mehmet Akdere’nin haksız ve asılsız taleplerine karşı itirazların sunulacağı ve karşı yasal yollara başvurulacağı vurgulandı.

Çorumlu gönüllüler depremzede çocukların yüzünü güldürdü Çorumlu gönüllüler depremzede çocukların yüzünü güldürdü

Ahlatcı Holding, yargılamaların ve hukuki dava sürecinin devam ettiğini, Şirket aleyhine yapılan her türlü asılsız ve yanlış haberlerin takipçisi olduğunu belirtti. Şirket, yanıltıcı ve mesnetsiz haberler yapan kişi ve kurumlar aleyhine her türlü hukuki ve cezai yasal yollara başvuracağını duyurdu. Ahlatcı Holding, yatırımcılarının ve kamuoyunun bu konuda bilgilendirilmesinin önemine vurgu yaparak, yapılan asılsız iddialara itibar edilmemesi gerektiğini belirtti.

Ahlatcı Holding tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

Son günlerde bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya mecralarında Şirketimiz ve Yöneticilerimiz hakkında yer alan ve ancak gerçeği yansıtmayan asılsız iddialara ilişkin olarak kamuoyu açıklaması yapılması gereği doğmuştur.
Ahlatcı Holding yıllık 450 Milyar TL’lik iş hacmiyle, istihdama ve teknolojiye yaptığı yatırımlarla, üretim ve ihracattaki üstün başarılarıyla birçok sektörde yer alan ve 43 şirketiyle hizmet vermektedir. Ahlatcı Holding bünyesindeki Ahlatcı Yatırım Menkul Değerler Anonim Şirketi unvanlı Aracı Kuruntumuz, 07 Ekim 2016 yılından itibaren Sermaye Piyasası Kurulu’nun vermiş olduğu geniş yetkili Aracı Kurum yetkisi doğrultusunda, 600 Milyon TL ödenmiş sermayesi ile sermaye piyasalarında en yüksek sermayeye sahip aracı kurum olarak, mevzuat hükümlerine uygun şekilde müşterilerinin menfaatlerini gözetme politikasını esas alarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

Kuruluşumuzdan bugüne kadar yatırımcılarımızın güvenine mahzar olan Aracı Kurumumuzca sürdürülen faaliyetlerin sermaye piyasası mevzuatı hükümleriyle uyumuna azami özen gösterildiği hususu kamuoyunda her zaman takdirle karşılanmıştır.

Mehmet Akdere adlı şahsın hiçbir şekilde doğruluk içermeyen, Şirketimizin ticari ve müşterilerimiz nezdindeki itibarını sarsma amacına yönelik karalama ve iftira niteliğinde yapmış olduğu paylaşımlara ve hiçbir surette haber niteliğini taşımamasına karşın, kamuyu yanlış bilgilendirmeye, manipüle etmeye ve Şirketimizin müşterileri nezdindc de güven sarsılmasına sebebiyet verecek şekilde birtakım internet haber sitelerinde asılsız haberlere yer verildiği görülmüştür.

Şirketimiz tarafından, Mehmet Akdcre’nin başta Sermaye Piyasası Kanunu ve yasal mevzuatı başta olmak üzere Şirketimiz ile akdetmiş olduğu tüm sözleşmeler doğrultusunda yasal yükümlülüklerine aykırı hareket etmesi, sermaye piyasalarını ve Şirketimizi zarara sokan eylemlerde ve işlemlerde bulunması ve anılan zararların gün be gün katlanarak artması nedenleriyle Mehmet Akdere ve yine yetkilisi olduğu Akdere İnşaat Turizm Tekstil İthalat İhracat San. ve Tic. A.Ş. aleyhine Şirketimizin maruz kaldığı alacaklarımızın tahsili ve zararlarımızın tazmini için ilgili Mehmet Akdere ve Akdere İnşaat Tic. A.Ş. hakkında İstanbul Asliye Ticaret Mahkemelerinde dava yoluyla yasal takipler 2022 yılı Ekim ayında başlatılmıştır.

Diğer yandan, Şirketimiz aleyhine iflas talepli olarak icra takibi yapıldığı yönünde iddialara ilişkin henüz Şirketimize yapılan herhangi bir yasal tebligatın bulunmadığını, bu hususta Mehmet Akdere’nin haksız, asılsız ve mesnetsiz talep ve iddialarına karşı itirazlarımızın elbette ki sunulacağını ve karşı yasal yollara başvurulacağını önemle bildiririz.

Anılan yargılamalar ve tarafımızca başlatılan hukuki dava süreci devam etmekte olup; Mehmet Akdere’nin asılsız beyanlarının aksine, kendisine ısrarla yapılan bildirimler ve ihtarlara karşın yükümlülüklerini yerine getirmeyerek Şirketimize zarar veren tarafın Mehmet Akdere olduğunu, Şirketimize yönelik karalama ve itibarımızı sarsma amacına yönelik beyanlarının hiçbir gerçeklik taşımadığını, sosyal medya ve haber sitelerinde Şirketimiz aleyhine yaptırılan her türlü asılsız ve yanlış haberlerin takipçisi olduğumuzu bildirerek; yapılan asılsız iddialara itibar edilmemesi gerektiğini, yazılı basında ve çeşitli sosyal mecralarda adı geçen Mehmet Akdere ve ilgili kişi ve kuramların Şirketimiz hakkında yanlış, yanıltıcı, mesnetsiz haberler yapmasından dolayı bahsi geçen kişi ve kuramlar aleyhine her türlü hukuki ve cezai yasal yollara başvurulacağını, yatırımcılarımızın ve kamuoyunun bilgisine saygılarımızla duyururuz.

Naci Aygün