Bu tarifi denemeyen pişman olur: Herkesin yapabileceği 4 malzemeli Tahin Helvası Bu tarifi denemeyen pişman olur: Herkesin yapabileceği 4 malzemeli Tahin Helvası

Ağızda dağılan un kurabiyesi tarifi ile çay saatlerinizi şenlendirmeye ne dersiniz? Hem pratik hem de lezzetli bu tarifle, misafirlerinizin ve ailenizin favorisi olacaksınız. Adım adım anlattığımız bu tarifle, pastane lezzetinde kurabiyeler yapabilirsiniz.

Evinizi mis gibi kurabiye kokusuyla dolduracak ağızda dağılan un kurabiyesi tarifimize hoş geldiniz! Bu tarifle, kolayca yapabileceğiniz, hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle beğeni toplayacak kurabiyeler hazırlayabilirsiniz. İşte detaylar!

Lezzetiyle damaklarda iz bırakacak ağızda dağılan un kurabiyesi tarifi ile karşınızdayız. Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bu tarif, pratik yapımı ve muhteşem tadıyla herkesin favorisi olacak. Hemen tarifimize göz atın ve mutfağınızda harikalar yaratın.

MALZEMELER

125 margarin veya tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı nişasta
2 buçuk su bardağı un

TARİF

Uygun bir kap içerisine oda sıcaklığında yumuşamış margarin, sıvı yağ, pudra şekeri alınır karıştırılır.
Üzerine nişasta ve unu azar azar ilave edilerek bir yandan hamur kıvam alıncaya iyice yoğurulur. Bu aşamada unu yavaş yavaş ilave etmelisiniz.
Yoğurulan hamurdan küçük ceviz büyüklüğünde parçalar alınır.
Avuç içinde yuvarlanıp yağlı kağıt serilmiş veya çok hafif yağlanmış tepsiye dizilir.
Kurabiyeler önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 20 dakika altı çok hafif pembeleşince üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir.
Fırından çıkan kurabiyeler iyice ılıktan sonra servis edilir.

Ağızda dağılan un kurabiyesi tarifi ile çay saatlerinizi şenlendirebilir, misafirlerinize unutulmaz bir lezzet sunabilirsiniz. Kolay ve pratik yapımı ile herkesin favorisi olacak bu kurabiyeleri, adım adım tarifimizi takip ederek kolayca hazırlayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi