Tatlı krizine son verecek, ağızda dağılan un kurabiyesi tarifimizle karşınızdayız. Pastane usulü bu tarifle, mis gibi kokan ve lezzetiyle büyüleyen kurabiyeler hazırlamak artık çok kolay. İşte tüm detaylarıyla tarifimiz.

Ağızda dağılan, pastane tadında un kurabiyesi tarifimizi denemek ister misiniz? Bu tarif, kolay yapımı ve mükemmel lezzetiyle özellikle çay saatlerinize renk katacak. Haydi malzemeleri hazırlayın ve bu enfes kurabiyeleri yapmaya başlayalım.

Pastane usulü un kurabiyesi tarifi ile evinizde nefis kurabiyeler yapmaya ne dersiniz? Ağızda dağılan bu kurabiyeler, yapımı kolay ve herkesin beğenisini kazanacak kadar lezzetli. Tarifimizin adımlarını izleyerek kolayca hazırlayabilirsiniz.

MALZEMELER

125 margarin veya tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı nişasta
2 buçuk su bardağı un

TARİF

Puf puf Kabaran Poğaça tarifi: Tepsiler dolusu lezzet Puf puf Kabaran Poğaça tarifi: Tepsiler dolusu lezzet

Uygun bir kap içerisine oda sıcaklığında yumuşamış margarin, sıvı yağ, pudra şekeri alınır karıştırılır.
Üzerine nişasta ve unu azar azar ilave edilerek bir yandan hamur kıvam alıncaya iyice yoğurulur. Bu aşamada unu yavaş yavaş ilave etmelisiniz.
Yoğurulan hamurdan küçük ceviz büyüklüğünde parçalar alınır.
Avuç içinde yuvarlanıp yağlı kağıt serilmiş veya çok hafif yağlanmış tepsiye dizilir.
Kurabiyeler önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 20 dakika altı çok hafif pembeleşince üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir.
Fırından çıkan kurabiyeler iyice ılıktan sonra servis edilir.

Pastane usulü ağızda dağılan un kurabiyesi tarifi ile evinizde lezzetli ve pratik kurabiyeler hazırlayabilirsiniz. Bu tarif, hem kolay hem de herkesin beğenisini kazanacak kadar lezzetli. Misafirlerinize ve sevdiklerinize sunabileceğiniz bu enfes kurabiyelerle sofralarınıza tat katabilirsiniz. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi