Sütün tatlı haliyle mutfaklarınıza mis gibi kokular yayacak olan sütlü kurabiye tarifimizle tanışmaya hazır mısınız? Bu tarif, çay saatlerinizi renklendirecek ve misafirlerinizden tam not alacak. Hadi, adım adım sütlü kurabiye yapımına göz atalım!

Çocuklardan yetişkinlere herkesin severek tüketeceği, yumuşacık sütlü kurabiyeler yapmaya ne dersiniz? Bu basit ve etkili tarif ile mutfakta geçireceğiniz zamanı daha keyifli hale getirebilirsiniz. İşte sütlü kurabiye yapmanın püf noktaları...

Sütlü kurabiye, tatlı krizlerinizin yeni kurtarıcısı olmaya aday! Bu kolay ve pratik tarifle, lezzetli kurabiyelerinizi sadece birkaç adımda hazırlayabilirsiniz. Ailenize ve dostlarınıza sunmak için ideal olan bu tarifi kaçırmayın!

Sütlü Kurabiye Tarifi

Malzemeler

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı pudra şekeri

Yarım su bardağı süt

1 tane yumurta sarısı (akı üzeri için )

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

 1 paket vanilya

Bu tarifi denemeyen pişman olur: Herkesin yapabileceği 4 malzemeli Tahin Helvası Bu tarifi denemeyen pişman olur: Herkesin yapabileceği 4 malzemeli Tahin Helvası

3 su bardağı un

Üzeri için :

Yumurta akı

ceviz kırığı

Sütlü Kurabiye Tarifinin Hazırlanışı

Öncelikle yoğurma kabına 1 adet yumurta sarısı, 1 su bardağı pudra şekeri, yarım su bardağı sıvı yağ, yarım su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı alalım. Çırpıcı ile malzemeleri güzelce karıştıralım. Daha sonra 3 su bardağı unu yavaş yavaş ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayalım. Hamurdan bir parça alarak avucumuzun içerisinde yuvarlayıp şekillendirelim. Kurabiyelerimizin üzerini önce yumurta akına ardından ceviz kırığına bulayalım. Bütün hamur bitinceye kadar kurabiyelerimizi şekillendirmeye devam edelim. Şekillendirdiğimiz kurabiyeleri pişirme kâğıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirelim. Kurabiyelerimizi önceden ısıttığımız 170 derece altüst ayardaki fırında 20 dakika pişmeye bırakalım.

Son olarak, bu eşsiz sütlü kurabiye tarifi ile mutfakta harikalar yaratmaya hazır olun. Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak, ağızda dağılan bu lezzetli kurabiyeleri yapmak hem çok kolay hem de çok zevkli. Deneyin ve bu lezzeti sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi