Polonya'nın en sevilen tatlılarından biri olan Karpatka, zengin vanilyalı pudingi ve yumuşacık hamuru ile damakları şenlendiriyor. İşte bu lezzeti evinizde denemeniz için kolay bir reçete.

Kusursuz ciğer yapmanın püf noktaları: Lokum gibi Arnavut Ciğeri nasıl yapılır? Kusursuz ciğer yapmanın püf noktaları: Lokum gibi Arnavut Ciğeri nasıl yapılır?

Karpatka, geleneksel Polonya tatlılarının en gözdesidir. Puding ve ahududu ile dolu bu tatlı, tatlı severler için vazgeçilmez olacak. İşte adım adım Karpatka yapımı!

Karpatka, Polonya mutfağının en beğenilen tatlılarından biridir. Pudralı üst katmanı ve vanilyalı iç dolgusu ile tatlı bir başyapıt. Siz de bu tatlıyı evde yaparak Polonya'nın lezzetlerini keşfedin!

MALZEMELER

1 su bardağı un
1 su bardağı su
5 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/4 çay kaşığı tuz
125 gram tereyağı

Kreması için:

1 yemek kaşığı un
2.5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
125 gram tereyağı
3 adet yumurta sarısı
2 paket vanilin
10-15 adet ahududu

Üzeri için:

2 yemek kaşığı pudra şekeri

TARİF

Karpatkanın hamurunu hazırlamak için küçük bir tencereye su, tuz ve tereyağını koyarak kaynatın.
Su kaynar hale geldiğinde içerisine un ekleyin ve topaklar gidene kadar karıştırın.
Hamuru pişirdikten sonra başka bir kaba alın ve soğuması için bekletin.
Hamur ılımaya başladığında kabartma tozu ve yumurtaları tek tek ilave edin.
Hamuru güzelce karıştırdıktan sonra ikiye bölün. Yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba hamurun yarısını alın ve yayın.
Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında yaklaşık 30 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin.
Hamur piştiğinde kalıptan çıkartın ve kenara alıp oda sıcaklığında soğutun. Bu esnada diğer hamuru kelepçeli kalıba yerleştirin ve pişirin.
Kreması için; Tereyağı ve ahududu dışında kalan malzemeleri tencereye aktarın.
Orta ateşte muhallebi kıvamı alana kadar, sürekli çırparak pişirin.
Kremanın üzerini streç film ile örtün ve kenara alarak soğutun.
Oda sıcaklığındaki tereyağını bir kasede çırpın. Daha sonra kremanın içerisine yavaş yavaş dökerek karıştırın ve pürüzsüz bir kıvam elde edin.
Hamuru kelepçeli kalıbın içerisine alın. Üzerine hazırladığınız kremayı dökün ve her tarafa yayın.
En üst kısma ahududuları yerleştirin. Diğer hamuru üzerine kapatın ve hafifçe bastırın.
Hazırladığınız karpatka tatlısını buzdolabında en az 3 saat dinlendirin. Krema sertleştiğinde kalıbı çıkartın.
Karpatka pastasını dilimledikten sonra üzerine pudra şekeri serpiştirerek servis edin.

Bu detaylı rehberle Karpatka yapmak artık çok daha kolay! Polonya'nın geleneksel tatlısını evinizde deneyimleyin ve ailenizle birlikte bu benzersiz lezzetin tadını çıkarın. Puding, ahududu ve mükemmel pişmiş hamurun mükemmel uyumu, her tatlı severin favorisi olacak!