Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum Örgütü’nde ilçe kongreleri devam ediyor.

Boğazkale ve Oğuzlar İlçe Kongrelerinin ardından Bayat İlçe Kongresi de gerçekleştirildi.

Mevcut İlçe Başkanı Metin Hıdır’ın yeniden aday olmadığı CHP Bayat İlçe kongresinde başkanlık için Ali Ünlü ile Ahmet Ekşi yarıştı.

Bayat İlçe Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen kongrenin divan başkanlığını İl Başkanı Ümit Er yaparken, katip üyeliklere Mithat Altıncı ve Muharrem Bayram seçildi.

Kongreye; CHP İl Başkanı Ümit Er, Milletvekili Mehmet Tahtasız, 22. Dönem Çorum Milletvekili Feridun Ayvazoğlu, Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, önceki dönem İl başkanlarından Cengiz Atlas, ADD Şube Başkanı Uğur Demirer, Merkez İlçe Başkan Adayı Utku Ulaş Taşar, Av. Dinçer Solmaz, Av. Sadık Eral, il yöneticileri Duran Arslan, Ferda Suiçmez, Merkez İlçe Yöneticisi Tuncay Polat ile çok sayıda partili katıldı.

Kongre, İlçe Başkanı Metin Hıdır’ın açış konuşmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Muharrem Bayram, Dinçer Solmaz, Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, 22.Dönem Çorum Milletvekili Feridun Ayvazoğlu ve Milletvekili Mehmet Tahtasız söz alarak 14 ve 28 Mayıs Seçimleri olmak üzere çeşitli konulara dair görüşlerini dile getirdiler.

'BİRLİK VE BERABERLİK' ÇAĞRISI

İYİ Parti'nin yeni genel başkanı Müsavat Dervişoğlu oldu İYİ Parti'nin yeni genel başkanı Müsavat Dervişoğlu oldu

Konuşmalarda 2024 yerel seçimleri yaklaşırken, seçimlerde başarılı olmak için birlik ve beraberliğin sağlanması için herkesin elini taşın altında koyması gerektiğine dikkat çekildi. 

Milletvekili Tahtasız da ilçenin sorunlarını Meclis’e taşımak için gayret göstereceğini belirterek, partililerden yeni seçilecek yönetime yardımcı olmalarını istedi.

ADAYLARIN LİSTESİ EŞİT OY ALINCA KURA ÇEKİLDİ

Konuşmaların ardından seçilen gidilen seçimler sonucunda; adaylar Ali Ünlü ve Ahmet Ekşi listesi, 21’şer oy aldı. Yapılan kura sonucunda İlçe Başkanlığına Ali Ünlü seçilirken, CHP Bayat İlçe Yönetim Kurulu Asil Üyeleri şu isimlerden oluştu: Hüseyin Aşık, Ferhan Bahcıvan, Hüseyin Çakın, Bekir Cesur, Mehmet Çetin, Mehmet Coşgun, Kamil Avşar, Halis Karataş, Osman Ok, M.Celal Altıncı.

İL DELEGELERİ: Ali Ünlü, Lütfi Esankaya, Muharrem Bayram, Ali Aslanbaş, Metin Hıdır, Bekir Cesur. 

CHP Çorum Örgütü2nde 6 Ağustos’ta Boğazkale İlçesi ile başlayan ilçe kongreleri; 21 Ağustos Pazartesi Mecitözü, 22 Ağustos Salı İskilip, 25 Ağustos Cuma Uğurludağ, 26 Ağustos Cumartesi Osmancık ve 27 Ağustos Pazar günü Alaca İlçe Kongreleri ile devam edecek. 

İlçe kongreleri süreci 17 Eylül 2023 Pazar günü toplanacak Merkez İlçe Kongresi ile noktalanacak.