Çay saatlerinizi kurtaracak, misafirlerinizi etkileyecek bir tarife mi ihtiyacınız var? İşte karşınızda acil durumlar için ideal, hızla hazırlayabileceğiniz kıyır kıyır poğaça tarifi!

Evinizde ani bir şekilde misafir ağırlamak zorunda kaldığınızda, bu pratik poğaça tarifi imdadınıza yetişiyor. Yapımı kolay ve lezzetiyle tam not alacak bu tarif, herkesin beğenisini toplayacak.

Misafirlerinizi şaşırtacak ve onları mutlu edecek pratik bir lezzet arayışındaysanız, acil durum poğaçası tam da aradığınız tarif. Hızlı, kolay ve lezzetli bu poğaçayla sofralarınız şenlenecek.

Acil Durum Poğaçası Kıyır Kıyır Tarifi

Malzemeler

50 gram oda ısısında tereyağı
1 adet yumurta (sarısı üzerine)
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tepeleme yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı silme toz şeker
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un (yaklaşık 2.5 su bardağı)

İçi harcı için;

Beyaz peynir

Üzeri için;

Yumurta sarısı
Susam

Kıyır Kıyır Acil Durum Poğaçası Nasıl Yapılır?

Şerbeti bir damla bile artmayacak! Şerbetini tam çeken Şekerparere tarifi Şerbeti bir damla bile artmayacak! Şerbetini tam çeken Şekerparere tarifi

Un haricinde bütün malzemeleri yoğurma kabına alarak karıştıralım azar azar un ilavesi yaparak kulak memesi kıvamında hamur elde edelim.
Küçük ceviz büyüklüğünde hamur kapararak yuvarlayalım ve elimizle inceltelim peynirini koyarak birleştirdiğimiz taraf alta kalacak şekilde tepsimize aralıklı olarak dizelim.
Yumurtasını sürerek çatalla çizik atalım üzerlerine susamınıda serpelim.
Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında kızarana dek pişirelim. Deneyeceklerek şimdiden afiyet olsun.

Editör: Haber Merkezi