700 bin kamu işçisini ilgilendiren kritik görüşme bugün saat 14.30'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin başkanlığında yapılacak.

Toplantıya Türk-iş ve Hak-iş başkanları katılacak

Merkez'in 'Enflasyon Raporu' 9 Mayıs'ta açıklanacak Merkez'in 'Enflasyon Raporu' 9 Mayıs'ta açıklanacak

Hatırlanacağı gibi, kamu işçileri için hükümetle masaya oturan Türk-İş Sendikası Başkanı Ergun Atalay, 700 bin kamu işçisini ilgilendiren toplu sözleşmeyi seçimden önce imzalamak istediklerini belirtmişti. Atalay, "Biz 15 bin TL teklif ettik, onlar 12 bin TL. Seçimden önce bitirmek istiyoruz ama istediğimiz şekilde bitsin istiyoruz. Arzu etmediğimiz bir rakam olursa biz bu işin içinde olamayız" ifadelerini kullanmıştı.

KAMU İŞÇİSİ NE KADAR ZAM ALACAK?
Kamu işçisini ilgilendiren kritik görüşme bugün yapılacak. Toplantı Çalışma Bakanı başkanlığında gerçekleşecek. 700 bin kamu işçisini ilgilendiren toplantıya Türk-iş ve Hak-iş sendikalarının başkanları katılacak.

Kamu işçilerine yapılacak zam için bugünü şaret eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıklamasında şu ifadelere yer vermişti:

"Cumhuriyet tarihinde asgari ücreti dolar bazında 455 dolarının üzerinde ilk defa gerçekleştirdik. Biliyorsunuz yıllık enflasyon yüzde 42 düzeyinde, düşmeye devam ediyor. Düşecek ama fiyatlar hala yüksek. Bu fiyat yüksekliğinin tahrip ettiği ücretler var. O ücretleri düzenlemek durumundayız ki bunlardan biri de kamu işçileriyle sürdürdüğümüz toplu sözleşme. Türk-İş ve Hak-İş ile cuma günü bunu bir defa daha ele alacağız ve bir uzlaşmaya zaten yaklaştık. Bu sorunu da çözüm yoluna sokacağız”

İGFA - AA