İskilip

500 yıllık Osmanlı geleneği: İskilip dolması

Çorum’un coğrafi işaretli ürünlerinden İskilip Dolması, 500 yıllık Osmanlı geleneği. Özellikle sefere giden askerleri beslemek, güç vermek için yapılırmış. Şehriye çorbası, sirkeli cacık ve helva ile birlikte servis ediliyor. 

Abone Ol

İskilip Dolması Tarihçesi

Çorum’un İskilip ilçesinde; Deveci ve Köse Dağı eteklerindeki köylerde yapılmakta olan Ca Dolması olarak da bilinen geleneksel bir yemektir. Düğünlerde dolmacı adı verilen aşçılar tarafından hazırlanır. Halen...

{ "vars": { "GA4_MEASUREMENT_ID": "G-FCFPDN57CE", "GA4_ENDPOINT_HOSTNAME": "www.google-analytics.com", "GOOGLE_CONSENT_ENABLED": false, "WEBVITALS_TRACKING": true, "PERFORMANCE_TIMING_TRACKING": true, "DEFAULT_PAGEVIEW_ENABLED": true, "SEND_DOUBLECLICK_BEACON": false, "DISABLE_REGIONAL_DATA_COLLECTION": false, "ENHANCED_MEASUREMENT_SCROLL": false } }