Son zamanlarda popüler olan fincan tatlısı, porsiyonluk sunumuyla dikkat çekiyor. Bu lezzetli ve hafif tatlıyı evde yapmak sandığınızdan çok daha kolay. Malzemeleri hazırlayın ve tarife başlayın!

Görsel bir şölen sunan fincan tatlısı, misafirleriniz için mükemmel bir seçim olabilir. Hem pratik hem de lezzetli bu tatlı, herkes tarafından sevilecek. Nasıl yapıldığını öğrenmek için okumaya devam edin!

Pratik tatlılar kategorisinde yer alan fincan tatlısı, kolay malzemelerle kısa sürede hazırlanan enfes bir tat. Bu tarif, tatlı ihtiyacınızı hızlı ve şık bir şekilde karşılayacak. İşte adım adım fincan tatlısı yapımı!

FİNCAN TATLISI İÇİN MALZEMELER

5 su bardağı süt
2 kahve fincanı tepeleme un
2,5 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin

Süslemek için:

Hindistan cevizi tozu
Çikolata

FİNCAN TATLISI HAZIRLANIŞI

Fincan tatlısı için; Önce süt, un ve şekeri karıştırıp bir tencerede koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alınca vanilya ve margarini ekleyip iyice çırparak karıştırın. Kahve fincanlarının içi ıslatılarak doldurulur. Bardaklar ıslak değilse kalıp şeklinde çıkartamazsınız. Tatlımız soğuduktan sonra buzdolabında 24 saat bekleyecektir. Şekeri fincandan çıkardığınızda, ters çevirin ve fincan sallanacak ve kenarlarından hava girmesine sağlayarak çıkarın. düşen fincan tatlısını hindistan cevizine batırılır ve istenildiği gibi süslenir.

FİNCAN TATLISI PÜF NOKTALARI

Su Böreği nasıl yapılır? İşte en pratik tarif Su Böreği nasıl yapılır? İşte en pratik tarif

Kullanılan kapları pudingi dökmeden önce mutlaka nemlendirmelisiniz. Aksi takdirde şekerler kalıp şeklinde bardaktan çıkmaz. Aynı zamanda kullandığınız fincanların geniş ağızlı olmasına dikkat etmelisiniz. Dar bardaklardan tatlınızı çıkarmak zor olacak.
Tatlınıza limon kabuğu rendesi rendeleyebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi