Sungurlu’da yaşayan 51 yaşındaki Hasan Özsarı, 30 yılda 40 kez kan bağışında bulunarak altın madalya almaya hak kazandı. 

İlçede yıllardır saatçilik yapan duyarlı vatandaş Hasan Özsarı, altın madalya almaya hak kazandı ve Kızılay tarafından altın madalya ile ödüllendirildi. Özsarı, bugüne kadar Kızılay ve devlet hastanelerine toplam 60 kez kan bağışında bulunduğunu söyledi. Düzenli olarak kan bağışında bulunan Özsarı, kurumdan bronz, gümüş madalya ve berat alırken son olarak altın madalya ile ödüllendirildi. Özsarı, 1994 yılında kan vermeye başladığını ifade ederek, sağlıklı her bireyi kan vermeye davet etti.

Sungurlu Belediyesi'nde "Çocuk Meclisi" kuruldu Sungurlu Belediyesi'nde "Çocuk Meclisi" kuruldu

İnsanın kan verdiği zaman kendisini zinde hissettiğini anlatan Özsarı, “1994’te başladığım kan kardeşliğini 30 yıldır devam ettiriyorum. Zor günlerde olsa pandemi gibi kan vermeyi hiç ihmal etmedim. Kan ihtiyacı bizim içinde doğabilir. O yüzden sağlıklı iken üzerimize düşen görevi yakmak zorundayız. İnsan kan verince kendini mutlu ve daha sıhhatli hissediyor. Sağlıklı oluyorsunuz, hücreler tekrar yenileniyor. Ben herkese tavsiye ediyorum.” diye konuştu.