Geleneksel hale gelen ve ilk ikisine de Alanya’nın ev sahipliği yaptığı 3’üncü Küresel Medya Buluşması bir dizi etkinlikten oluşuyor. Türkiye’den KGK üyesi 200’e yakın gazeteci ile 31 ülkeden 50 kadar üye ve konuk gazetecinin katılacağı buluşma kapsamında Alanya’nın tanıtımı için şehrin turistik noktalarına çeşitli geziler de var.

RUSYA’DAN ÜST DÜZEY KATILIM

Alanya’daki buluşmaya Kazakistan, Azerbaycan ve Avrupa ülkelerinin yanısıra Rusya’dan en üst düzeyde 10 gazeteci katılacak. Rus gazetecilerin ünvanları ve isimleri şöyle:

TASS Uluslararası İşbirliği Departmanı kıdemli uzmanı, WARP Vakfı program ve projeler daire başkanı Tatiana EFREMOVA, WARP (Dünya Rus Medya Konseyi) Vakfı Direktörü Alexander KLEIN, Komsomolskaya Pravda gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vladimir MAMMONTOV, "Moscow Speaks" radyosunun Genel Müdürü Pavel NEGOITSA, Rossiyskaya Gazetesi Genel Müdürü Alena POTAPKINA, TASS Ajansı Uluslararası İşbirliği Direktörlüğü Asya Departmanı kıdemli uzmanı Yuliya SHARIFULLINA, TASS Ajansı Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı, Dış Politika Bilgi Servisi ve Yabancı Medya Kuruluşlarıyla İlişkiler Daire Başkanı Lyubov SAKHNO, Finnish Gazetesi şef editörü ve WARP Başkan Yardımcısı Vladimir GUSATINSKY, TASS ajansı dış ilişkiler editörü ve Rusya Dışişleri Bakanlığı özel raportörü Ramina ZEINALOVA ve Ezhednevnye Novosibirsk Gazetesi şef editörü Jamila ALLAHVERDIOYEVA.

KGK TAM KADRO

Alanya buluşmasına KGK yaygın, yerel ve dış medya meclislerinin üyelerinin tamamına yakını katılacak. Ayrıca, KGK’nin 79 il temsilcisinden 60’a yakını ile 65 dış ülke temsilcisinden 30’a yakını katılıyor. Buluşma kapsamında 4 Kasım günü öğleden sonra başlayacak Çalıştay öncesinde, öğleye kadar KGK’nin seçilmiş kurulları toplantılarını yaparak çalıştay gündemini oluşturacak olan mesleki ve sektörel raporlarını istişare edecek. Çalıştay’da mesleki sorunlar ve çözüm yollarının yanısıra çeşitli konularda sunumlar gerçekleştirilirken, yerli ve yabancı gazetecilerin de katılımıyla sektörel ve toplumsal işbirliği ve dayanışma olanakları ele alınacak. Konuk gazeteciler, Türkler mahallesinde konumlanan 5 yıldızlı Eftelia Marin Otel’de her şey dahil konseptiyle 3 gece konaklayacaklar.

Çorum Milletvekili ve Vakıf 19 heyeti, Mansur Yavaş'ı ziyaret etti Çorum Milletvekili ve Vakıf 19 heyeti, Mansur Yavaş'ı ziyaret etti

ÖDÜL TÖRENİ

4 Kasım akşamı Türkler mahallesinde bulunan 5 yıldızlı Lonicera World Otel’in Balo Salonu’nda gerçekleştirilecek olan gala yemeği ve ödül törenine, medya ve siyaset dünyasından yerli ve yabancı önemli isimler katılacak. Geçmişi dönem Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da onur konuğu olarak katılacağı gecede, bu yıl üçüncü kez Küresel Başarı Ödülleri de sahiplerine verilecek.

İŞTE ÖDÜLLER

Mevlüt Çavuşoğlu (Küresel Diplomasi Ödülü), Kazak Kozmonot Toktar Ebubekirov (Küresel Bilim Ödülü), Kadın Milli Voleybol Takımı adına Voleybol Federasyonu Başkanı Akif Üstündağ (Küresel Spor Ödülü), Yunus Emre Enstitüsü adına Başkan Prof. Dr. Şeref Ateş (Türk Dünyası Ödülü), Haber Global adına CEO Mammad Gulmammadov (Küresel Medya Ödülü), TURMAKS adına Ali Kemaloğlu (Küresel İnsani Yardım Ödülü) ve Turizm Duayeni Hüseyin Baraner (Küresel Turizm Tanıtım Ödülü).