Engelli kamu personeli olma hayalini kuran binlerce aday için heyecan dolu bir dönem başlıyor. 2024 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) başvuruları, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından resmen açıklandı. İşte, adayların bilmesi gereken tüm detaylar...

2024 EKPSS Başvuruları Nasıl Yapılacak?

Çözüm Koleji rehberlik birimi, öğrencilere büyük destek sağlıyor Çözüm Koleji rehberlik birimi, öğrencilere büyük destek sağlıyor

2024-EKPSS'ye katılmak isteyen adaylar, 12 Şubat 2024, saat 10.00 itibarıyla başvurularını yapmaya başlayabilirler. ÖSYM'nin resmi internet sitesi https://ais.osym.gov.tr üzerinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulaması aracılığıyla başvuru işlemlerinizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Adayların başvuru işlemlerini 29 Şubat 2024 tarihine kadar tamamlamaları gerekiyor.

2024 EKPSS Sınavı Ne Zaman?

Herkesin merakla beklediği 2024 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS), 28 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Sınavın sonuçları ise 23 Mayıs 2024'te adayların erişimine açılacak. Bu tarihler, engelli kamu personeli adayları için büyük önem taşıyor.

EKPSS Başvuru Ücreti Ne Kadar?

2024 EKPSS/Kura başvurusu yapmak isteyen adayların dikkatine! Sadece ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine başvuru bilgilerinizi girmek yeterli değil. Başvuru sürecinizi tamamlamak için belirlenen 370 TL tutarındaki sınav/kura başvuru ücretini yatırmanız gerekiyor. Ücreti belirtilen süre içinde yatırmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacak ve sınav işlemine alınmayacak.

Başvuru Kılavuzuna Nereden Ulaşabilirim?

Sınavla ilgili tüm detaylar ve başvuru süreci hakkında bilgi almak isteyen adaylar, 2024-EKPSS Kılavuzu'na ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden erişebilirler. Adayların sınav başvurusu yapmadan önce Kılavuzu dikkatlice incelemeleri ve tüm süreci doğru bir şekilde tamamlamaları büyük önem taşıyor.