Resmi Gazete'de yayınlanan tebliğe göre, buğday, arpa, çavdar, yulaf için dekar başına 149 TL destek sağlanacak. 

Hasçelik sürdürülebilir yatırımlarıyla fuarda öne çıktı Hasçelik sürdürülebilir yatırımlarıyla fuarda öne çıktı

Tarım ve Orman Bakanlığı, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kaydı bulunan çiftçilere ödenecek buğday, arpa, çavdar, yulaf, çavdar tritikale, çeltik üreticileri için verilen mazot ve gübre desteği için henüz bir açıklama yapmadı. ÇKS kaydı bulunan vatandaşların e-devlet sistemi üzerinden T.C kimlik numaraları ile birlikte sorgulama işlemi yapabileceği belirtildi.

2024 yılı kapsamında çiftçilere sağlanacak destek ödemeleri ile ilgili tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı. Buğday, arpa, çavdar, yulaf için dekar başına 149 lira destek sağlanacağı belirtildi. Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde sağlanan bitkisel üretim desteği de tebliğ kapsamında yer alıyor.

Çeltik için 250 TL'si mazot 21 TL'si ise gübre olmak üzere toplam 217 TL destek ödemesi yapılacak. Bunun yanı sıra fındık, kuru soğan, yaş çay, zeytin ve şeker pancarı içinde toplamda 107 TL destek ödemesi sağlanacak.

Kuru fasulye, mercimek, nohut için belirlenen rakam 124 TL olurken patates ve soya için 193 TL, yağlık ayçiçek yağı için 142 TL ödeme yapılacak.

Nadas için de dekar başına 40 TL mazot desteği sağlanırken organik tarım için kategorilere göre dekar başına 30 TL ile 180 TL arasında ödeme sağlanacak. Destek ödemeleri kapsamında takvim ve başvuru dilekçesi ile ilgili bütün ayrıntılar Resmi Gazete’de yer almakta.