Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü'nün duyurusuyla, 2024 bedelli askerlik yerleri açıklandı. Adaylar, e-Devlet üzerinden sorgulama yaparak, hangi birlikte görev yapacaklarını öğrenebilirler.

Başkan Bozbey, verdiği sözü tuttu Başkan Bozbey, verdiği sözü tuttu

Milli Savunma Baklanlığı (MSB) bedelli askerlik sınıflandırma sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Bedelli askerlik yerleri ve celp dönemleri ile birlik yerleri e-Devlet sorgulama ekranı üzerinden kolaylıkla öğrenilebilecek.

Bedelli askerlik yerleri sorgulama ekranı. Bedelli askerlik yerlerini öğrenmek için bekleyen adayların gözü MSB'deydi. Askerlik başvurularının tamamlayanların sonuçları için bekleyiş sona erdi. Bedelli askerlik yerleri elektronik ortamda e-Devlet aracılığıyla sorgulanıyor.

BEDELLİ ASKERLİK YERLERİ AÇIKLANDI
Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü'nden yapılan duyuruda, bedelli askerlik sonuçlarının ilan edileceği tarih açıklanmıştı.

Yapılan açıklamada, "2024 yılında bedelli askerlik statüsünde silahaltına alınacak yükümlülerin sınıflandırma sonuçları 25 Ocak 2024 tarihinde e-Devlet üzerinden ve askerlik şubelerinden duyurulacaktır. 25 Ocak 2024 (bu tarih dâhil) tarihinden sonra bedelli askerlik hizmetinden vazgeçen yükümlüler yeniden bedelli askerliğe müracaat edemeyecektir." ifadeleri yer aldı.

BEDELLİ ASKERLİK SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?
Milli Savunma Bakanlığının yayınladığı askerlik celp ve sevk duyurusuna göre bedelli askerlik yerleri e-Devlet üzerinden ve askerlik şubelerinden öğrenilecek.

Adaylar T.C kimlik numarası ve şifreleri ile e-Devlet üzerinden giriş yaptıktan sonra bedelli askerlik sınıflandırma sonuçlarını sorgulayabilecekler.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR?
Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan “Mali ve Sosyal Haklar” genelgesine göre bedelli askerlik tutarı 182.609,04 TL oldu. 01 Ocak-30 Haziran 2024 dönemi için bu ücret geçerli olacak.