İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yapılan etkinliğe Tokat’ın okul ve kurumlarından 2 bin 507 başvuru yapıldı ve bu projelerin 13’ü Türkiye finaline kalmaya hak kazandı.

Erbaa Yılmaz Kayalar Fen Lisesi öğrencilerinin yaptığı “Cereyan” adlı otomobil, Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışması’nda Tasarım Alanında Türkiye birinciliği elde etti.

Akıllı şehir yönetişim uygulamalarıyla Konya’da koordinasyon artırılacak Akıllı şehir yönetişim uygulamalarıyla Konya’da koordinasyon artırılacak

2022 TEKNOFEST için T3 Vakfının desteği ve Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Tokat’tan TEKNOFEST’e gönderilen 6 bin 55 öğretmen, öğrenci ve velinin projeler konusunda bilgi ve birikimini arttırmasıyla başlayan çalışmalar, yıl boyunca devam etti. 

Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından,  bütün okullardan temsilcilere seminerler verildi ve yıl içerisinde okullar ziyaret edilerek süreç rehberliği yapıldı. İlde yaklaşık 4 bin öğretmene proje geliştirme ve TEKNOFEST süreçleri konusunda seminerler verildi. İlçelerde de sorumlular belirlenerek eğitim ve rehberlik çalışmaları sürdürüldü.

Haber Merkezi