Çorum'da uyuşturucu operasyonu: Gözaltılar var Çorum'da uyuşturucu operasyonu: Gözaltılar var

Çorum Ziraat Odası Başkanı Adem Özdemir, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Belirlenen rakamların her iki taraf için de hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Ayrıca tüm çiftçilere ve tarım işçilerine kazasız belasız bir sezon geçirmelerini temenni etti.

"Çiftçilerimiz, ülkemizin ihtiyaç duyduğu ürünleri yetiştirmek için canla başla çalışıyor" diyen Özdemir, soğan ve patates yetiştiren çiftçilerin hasat sırasında çalışacak tarım işçilerinin yevmiye ve servis ücretlerinin tarafsız bir şekilde Ziraat Odası tarafından belirlenmesi teklifinde bulunulduğunu açıkladı.

Özdemir ayrıca, "Ziraat Odası olarak, tarım işçilerinin 2023 yılı için günlük yevmiye ücretlerini 300 TL olarak belirledik. Servis ücretleri ise mesafeye bağlı olarak 1-10 km için 700 TL, 10-25 km için 850 TL olarak belirlendi" dedi.

Başkan Özdemir, tarım işçilerinin yevmiyelerini belirleme kararının yapılan istişareler ve görüşmeler sonucunda iki tarafı da mağdur etmeyecek şekilde alındığını vurguladı. Özdemir, tarım sektörünün, ülkenin ihtiyaç duyduğu ürünlerin yetiştirilmesi ve topluma sunulması konusunda önemli bir rol oynadığını belirtti.

Haber Merkezi