Çorum'daki Cezaevine mescit ve kafeterya yapılacak Çorum'daki Cezaevine mescit ve kafeterya yapılacak

2023 yılının biçerdöver biçim fiyatları Çorum Ziraat Odası tarafından açıklandı

Özdemir, 2023 yılı arazi biçim fiyatlarının taban arazileri için dönüm biçim fiyatının 100 TL, engebeli araziler için ise 110 TL olarak belirlendiğini belirtti. Ayrıca, TMO alım fiyatlarının ekmeklik buğday için 8.250 TL/ton, arpa için ise 7.000 TL/ton olduğunu ekledi.

Özdemir'in verdiği bilgilere göre, Tarım Bakanlığı, 2023 yılında ÇKS'ye kayıtlı buğday ve arpa üreticilerine, kayıtlı üretim miktarı kadar tüm kesimlere yapılan satışlar için ton başına buğdayda 1.000 TL, arpada ise 500 TL ilave hububat üretim primi desteği verecek.

Özdemir, "Buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale ÇKS kaydı bulunan üreticilerden ürün bazında ÇKS’de kayıtlı üretim miktarı kadar alım yapılacaktır. Ayrıca TMO dışında esnafa ürün satan çiftçilerimiz sattıkları ürünün belgelendirmeleri halinde buğdayda 1.000 TL, arpada ise 500 TL hububat üretim primi desteği verilecektir." dedi.

Özdemir, bu yılki rekolte ve verimin yüksek olacağını belirterek, TMO’ya ürün veren üreticilerin ÇKS kayıt sisteminden fazla ürün çıkması durumunda kota sıkıntısı yaşayabileceğini ifade etti. Bu durumun üreticiler için mağduriyet oluşturabileceğini söyleyen Özdemir, TMO'nun arpa ve buğday alımlarında çiftçilere ayrılan kota’nın yükseltilmesi gerektiğini belirtti.

Çorum Ziraat Odası Başkanı, yeni hasat döneminin tüm ülkeye hayırlı ve bereketli olmasını diledi.