Ev yapımı poğaça sevenler için mükemmel bir tarif! Sıvı yağın verdiği eşsiz gevreklikle hazırlanan bu poğaça, kahvaltılarınızın yeni gözdesi olacak. Pratik ve lezzetli bu tarifle poğaçalarınız hem çıtır hem de yumuşacık olacak.

Sıvı yağlı gevrek poğaça tarifi ile tanışmaya hazır mısınız? Dışı çıtır, içi yumuşacık bu poğaçalar, kahvaltı sofralarınıza lezzet katacak. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifle ev yapımı poğaça yapmanın keyfini çıkarın.

Poğaça yapmanın en lezzetli ve kolay yolunu keşfedin! Sıvı yağın verdiği o eşsiz dokunuşla hazırlayacağınız gevrek poğaça tarifi, kahvaltı sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Misafirlerinizi ve sevdiklerinizi bu nefis poğaçalarla mutlu edin.

Malzemeler

2 adet yumurta (1'inin sarısını poğaçaların üstüne sürmek için ayırın)
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
3 bardak un (yoğurma sırasında un yanınızda
1 çay kaşığı tuz (isterseniz artırabilirsiniz)
1 paket kabartma tozu
Çörek otu
Susam
1 kalıp beyaz peynir
Yarım demet maydanoz

Hazırlanışı

Önce poğaçaların iç harcını hazırlayın. Çatalla ezdiğiniz peynire, ince ince doğradığınız maydanozları ekleyip karıştırın. İsterseniz kırmızı pul biber gibi başla tatlandırıcılar da ekleyebilirsiniz.

Hamur yoğuracağınız kaba, sıvı yağ, yoğurt, 1 yumurta ve 1 yumurtanın da beyazını koyup karıştırın.

Un, kabartma tozu ve tuzu eleyerek yoğurma kabına ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur haline gelene kadar yoğurun.

Cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp, avuçlarınızın arasında yuvarlayıp, bastırarak açın. İçine peynirli harçtan koyup yarım ay şeklinde kapatın, pişerken açılmaması için kenarlarını iyice bastırın.

Bu tarifi denemeyen pişman olur: Herkesin yapabileceği 4 malzemeli Tahin Helvası Bu tarifi denemeyen pişman olur: Herkesin yapabileceği 4 malzemeli Tahin Helvası

Hazırladığınız poğaçaları, içine yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Ayırdığınız yumurta sarısını çatalla iyice çırparak, bir fırça yardımıyla poğaçaların üzerine sürün. Susam ya da çörek otu serpin. 180 derece fırında, kızarana kadar pişirin.

Püf Noktası

Sıvı yağ ile yapılan poğaçalar, katı yağlarla yapılanlara nazaran daha gevrek olurlar.Kullandığınız tüm malzemeler, özellikle de yumurtanın oda sıcaklığında olması, daha iyi bir sonuç almanızı sağlar.Zaten çok pratik olan bu poğaçayı isterseniz rulo şeklinde, daha kısa zamanda da hazırlayabilirsiniz. Bunun için hazırladığınız hamuru eşit iki parçaya bölün ve her bir parçayı hafifçe unladığınız tezgahınızda, merdaneyle istediğiniz boyutta inceltin. Bir kenarına iç malzemesini boydan boya yerleştirip, çok da sıkmadan rulo haline getirin. Diğer parça hamura da aynı işlemi uygulayıp, üzerlerine yumurta sarısı sürüp pişirin. Fırından çıkarıp ilk sıcağının çıkmasını bekleyin ve dilimleyerek servis edin.

Sıvı yağlı gevrek poğaça tarifi ile kahvaltılarınızı ve çay saatlerinizi şenlendirin. Dışı çıtır, içi yumuşacık bu poğaçalar, hem pratikliği hem de lezzetiyle herkesin favorisi olacak. Evdeki malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifi mutlaka deneyin ve farkı hissedin. Afiyet olsun!

Editör: Ulaş Odabaş