Çorum Eczacı Oda Başkanı Ecz.Erol Afacan,12 Mart İstiklâl Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 

Erol Afacan, ”Bugün, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin sembol isimlerinden biri olan Mehmet Akif Ersoy'u anma günü ve İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin yıldönümünü kutluyoruz. Bu önemli gün, milletimizin birlik ve beraberlik ruhunu bir kez daha hatırlatmaktadır” dedi.

“İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin yıldönümünde, bu büyük eserin yazarı Mehmet Akif Ersoy'u ve onun mücadelesini bir kez daha minnetle anıyoruz” diyen Erol Afacan, O, sadece bir şair değil, aynı zamanda bir vatansever ve milli bir kahramandı. İstiklal Marşı, Mehmet Akif'in kaleminden çıkan büyük bir destan olup, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini en güzel şekilde ifade etmektedir. Ancak, İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin yıldönümü sadece Mehmet Akif Ersoy'u değil, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını da anma günüdür. Onlar, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinde önderlik eden büyük liderlerdi ve milletimizin geleceği için fedakarca çalıştılar” açıklamalarında bulundu.

Kayseri Kocasinan'da 3 günlük çocuk şenliği Kayseri Kocasinan'da 3 günlük çocuk şenliği

Afacan, “Bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını da minnetle anıyor, onların bizlere miras bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti'ni daha da ileriye taşımak için azimle çalışacağımızı bir kez daha yineliyoruz. Onların izinden yürüyerek, milletimizin birlik ve beraberliğini koruyacak, vatanımıza ve milli değerlerimize sahip çıkacağız. İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin yıldönümünde, Mehmet Akif Ersoy'u, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını bir kez daha minnetle anıyor, milletimizin birlik ve beraberliğine katkı sağlamak için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.