Süt, şeker ve vanilyanın harika uyumuyla hazırlanan yalancı tavuk göğsü, tatlı severlerin yeni favorisi. Tarifi birebir uygulayarak mükemmel kıvamı yakalayın.

Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebileceğiniz yalancı tavuk göğsü ile tatlı krizlerinize lezzetli bir çözüm getirin. İşte pratik ve nefis tarif...

Yalancı tavuk göğsü, sütlü tatlılar arasında hem pratik hem de lezzetli bir seçenek sunuyor. Fındık, hindistan cevizi, tarçın ile süsleyerek bu tatlıyı daha da özel kılın.

Bayat ekmeklerinizi değerlendirin: Kolay Yağsız Yumurtalı Ekmek tarifi Bayat ekmeklerinizi değerlendirin: Kolay Yağsız Yumurtalı Ekmek tarifi

Ağızda Dağılan Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi: Sütlü Tatlıların En İyisi

Ağızda dağılan lezzetiyle yalancı tavuk göğsü, süt ve vanilyanın muhteşem uyumuyla hazırlanan enfes bir tatlıdır. Çay saatlerinizin yanı sıra, akşam yemeklerinin tatlı finali için de idealdir. İşte, Tavuk Göğsü tatlısı tarifi:

Akşam yemeklerinden sonra ya da çay saatlerinde hafif ve lezzetli bir tatlı arayışındaysanız, yalancı tavuk göğsü tam size göre. Vanilya ve sütün hafifliği ile un ve şekerin tatlı uyumu, bu tatlıyı tekrar tekrar yapmanızı sağlayacak. İşte malzemeler ve hazırlanışı:

Malzemeler

125 g tereyağı (margarin ile karıştırılabilir)
1 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 litre süt
1 paket vanilya

Hazırlanışı

Tereyağını düşük ateşte eritin ve unu ekleyerek 4-5 dakika kokusu çıkana kadar kavurun.

Kavrulan una sütü yavaşça ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar tel çırpıcı ile çırpın. Ardından şekeri ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın.

Muhallebi koyulaştığında ocaktan alın, vanilyayı ekleyin ve 3-4 dakika mikserle çırpın.

Hazırlanan muhallebiyi ıslatılmış borcama dökün ve düzeltin. Oda sıcaklığına gelmesini bekledikten sonra buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.

Bu enfes yalancı tavuk göğsü tatlısını dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Tarçın, hindistan cevizi, fındık veya file antep fıstığı, tatlıya eşsiz bir tat ve dokunuş katacaktır.