Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Çorum Müzesi’nde oldukça önemli eserlerin bulunduğuna dikkati çekerek, “Bu eserleri ve daha fazlasını yakından görmek için tarihin vitrinleri süslediği Çorum Müzemizi mutlaka gezin!” dedi.

Çorum Müzesi’nde Hellenistik, Roma, Bizans, Hitit, Frig, Kalkolitik ve Eski Tunç dönemi eserleri ile Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait yöresel eşyalar bulunduğunun altını çizen Vali Dağlı, “Çorum Müzemizde bir çok unik eser yer almaktadır” ifadesini kullandı.
Vali Dağlı, bazı eserler hakkında şu bilgileri aktardı:

“Kabartmalı Vazo (Hüseyindede Vazosu): M.Ö. 16. yüzyıl Eski Hitit Çağı’nın dini, krali tasvir sanatının en önemli temsilcilerinden olup, kült gereçleri içerisindeki en değerli vazodur.

Kırların Koruyucu Tanrısı: Hitit İmparatorluk Dönemi (MÖ 1380–1200)

Bu küçük altın heykelcik Kırların Koruyucu Tanrısı “Dingir Lama Lil”dir. Döküm tekniğiyle üretilmiştir. Bu eser binlerce tanrısı olan Hititlerin tanrılarından sadece birinin betimlendiği ünik bir eserdir.

Mühür Baskısı (Bulla):

Çorum'un doğa harikası: Kuş gözlemi ve doğa turizmi cenneti Gölünyazı Çorum'un doğa harikası: Kuş gözlemi ve doğa turizmi cenneti Gölünyazı

MÖ. 1269 yılında Mısır ile yapılan Kadeş Savaşı sonrasında ilk uluslararası yazılı barış antlaşmasını imzalayan III. Hattuşili ve eşi Puduhepa’ya ait mühür baskısıdır.

Bu eserleri ve daha fazlasını yakından görmek için tarihin vitrinleri süslediği Çorum Müzemizi mutlaka gezin!”