Osmancıklı bisiklet tutkunu Ramazan Çalışkan, yerli ve yabancı bisikletçileri Osmancık’ta ağırlamaya ara vermeden devam ediyor.

Ramazan Çalışkan son olarak İngiliz, Fransız ve Avustralyalı olmak üzere üç ülkeden bisikletçiyi Osmancık’ta ağırladı.

İngiltere’de yaşayan 23 yaşında bilişim uzmanı Ed Hack ile 27 yaşında su tesisatçı Jamie Deon Goddand tanışarak Avustralya’ya gitmek üzere yola çıkan iki bisikletçi Osmancık’ta mola verdi. Yaklaşık üç aydır bisiklet ile yollara düşen turistler, Osmancık’ta mola vererek turizmdeki gönül elçilerinden birisi olan Ramazan Çalışkan tarafından ağırlandı. Çalışkan diğer turistlere gösterdiği ilgi ve alakayı bunlara da göstererek; ilçe tanıtımında büyük rol alan özelliği ile Osmancık’ı tanıttı. Türk düğün kültürünü de tatmalarına vesile olan Çalışkan, Ed ve Jamie’yi Sümeyra Aybir ve Recep Gökgöz’ün düğün merasimine götürerek gönüllerince eğlenmeline eşlik etti.

Aynı zamanda Ramazan Çalışkan turist misafirlerini Osmancık Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü ve Osmancık Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Selma Çetindere’yi de ofisinde ziyaret etti.

Çetindere ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kendilerine ufak bir hediye takdim etti.

Ramazan Çalışkan’ın, diğer konukları ise Avustralyalı 65 yaşlarındaki ikizler Fransa’dan hareket ederek Japonya’da son bulacak yolculuklarını bisikletinin üzerine kurulu olan güneş enerji sistemi ile yolculuk yapıyorlar.Yine Avustralyalı 30 yaşında ki ressam Bagof Hanst ise memleketinden yol alarak Cek Cumhuriyeti’nde yolculuğunu sonlandıracak.

61 yaşındaki Fransız ise dünya turu için yola çıktığı yolculukta Çalışkan’ı ziyaret ederek misafiri oldu.

Osmancıklı bisiklet tutkunu Ramazan Çalışkan kalabalık misafir turistleri ile Osmancığın doğa ve tarihi dokusunu yaşatan tanıtım gezisi ile misafirlerinden tam not aldı.