Sodalı börek, Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri olarak, özellikle ani gelen misafirler için ideal bir ikram. İşte lezzetli ve pratik sodalı börek tarifi!

Beş çaylarının vazgeçilmezi olan sodalı börek, hazırlaması kolay ve son derece lezzetli bir seçenek sunuyor. Bu tarifle böreğinizi önceden hazırlayıp buzluğa atabilirsiniz.

Çat kapı gelen misafirlere lezzetli bir sürpriz yapmak isteyenler için sodalı börek, mükemmel bir tercih. Bu basit ve lezzetli tarifi deneyin, farkı görün!

MALZEMELER

2 adet yufka
1/2 su bardağı tereyağı (eritilmiş)
450 gram lor peyniri
1/2 demet maydanoz
1,5 su bardağı soda
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı susam
1 tatlı kaşığı çörek otu

HAZIRLANIŞI

Yufkayı tezgaha serin. Üzerine eritilmiş tereyağını gezdirin ve diğer yufkayı da üzerine serip aynı şekilde eritilmiş tereyağını üzerine yayın.

İki kat yağlanmış yufkaları 12 eşit üçgen parçaya bölün.

Her bir üçgenin geniş kısmına lor peynirli, maydanozlu harçtan ekleyin ve kenarlardan katlayıp, rulo börek şeklinde katlayın.

Soda dolu kabın içerisine tüm börekleri ekleyin ve 10 dakika dinlendirin.

Dinlendirdiğiniz börekleri soda banyosundan çıkarın ve hafif sıkıp pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin.

Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam ve çörek otu serpiştirin.

Her lokmada ayrı lezzet: Pamuk gibi Yumuşak Poğaça tarifi Her lokmada ayrı lezzet: Pamuk gibi Yumuşak Poğaça tarifi

180 derece fırında 30 dakika pişirin.

Sodalı böreğiniz hazır.

Sodalı börek tarifi, ani gelen misafirler için hızlı ve pratik bir çözüm sunuyor. Hem lezzetli hem de göze hitap eden bu börek, beş çaylarının da favorisi olmaya aday. Hazırlayıp buzluğa attığınız böreği dilediğiniz zaman çıkarıp pişirebilirsiniz, böylece her zaman pratik ve lezzetli bir ikramınız hazır olur. Deneyin, misafirleriniz bayılacak!

Editör: Haber Merkezi