Sodalı börek, kıyır kıyır yapısı ve içindeki peynir ve maydanozun mükemmel uyumu ile herkesin favorisi olmaya aday. İster kahvaltıda, ister akşam yemeğinde, her zaman beğeni toplayacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Sofralarınıza taze bir soluk getirecek sodalı börek tarifini keşfetmek için hazır olun. Bu tarif, adımları takip ettiğiniz sürece başarılı sonuçlar elde etmenizi garanti ediyor. En güzel yanı, tüm malzemelerin kolayca bulunabilir olması!

Yufka ve soda bir araya geldiğinde neler olabileceğini hiç merak ettiniz mi? Sodalı börek, Türk mutfağının geleneksel lezzetlerini modern bir dokunuşla sunarak mutfaklarınıza yeni bir lezzet katıyor. Bu lezzetli tarifi deneyerek, evde börek yapmanın ne kadar kolay ve keyifli olduğunu göreceksiniz.

Kabarmaya Doymayan Sodalı Börek Tarifi

Malzemeler:

5 adet yufka
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı süt
1 şişe soda

İçi için;

Dilediğiniz peynir çeşidi
Maydanoz

Yapılışı:

Bu tatlıya kimse hayır diyemiyor: Bir dilimle tüm duyuları tatmin eden Islak Kek tarifi Bu tatlıya kimse hayır diyemiyor: Bir dilimle tüm duyuları tatmin eden Islak Kek tarifi

Sosu için sıvı yağı, yumurtaları ve sütü karıştırıp bir çay bardağı kadarını en son üzerine dökmek için ayırıyoruz. Tepsiyi hafif yağlayıp, ilk yufkayı bütün olarak kırıştırarak tepsiye yerleştiriyoruz. Kenar kısımlarından biraz dışarı sarkıtıyoruz.
Diğer yufkaları bölerek yerleştirip, her katına sostan sürüp, peynirle maydanoz karışımından serpiyoruz.
Son yufkayı da koyduktan sonra kenarda kalan kısımları böreğin üzerine doğru kapatıyoruz. Böreğin daha düzgün görünmesi için ters çeviriyoruz.
İsterseniz çevirmeden de pişirebilirsiniz. Böreği dilimleyip ayırdığımız sosu üzerine gezdiriyoruz. Son olarak bir şişe sodayı da böreğin üzerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişiriyoruz.Sosu için sıvı yağı, yumurtaları ve sütü karıştırıp bir çay bardağı kadarını en son üzerine dökmek için ayırıyoruz. Tepsiyi hafif yağlayıp, ilk yufkayı bütün olarak kırıştırarak tepsiye yerleştiriyoruz. Kenar kısımlarından biraz dışarı sarkıtıyoruz.
Diğer yufkaları bölerek yerleştirip, her katına sostan sürüp, peynirle maydanoz karışımından serpiyoruz.
Son yufkayı da koyduktan sonra kenarda kalan kısımları böreğin üzerine doğru kapatıyoruz. Böreğin daha düzgün görünmesi için ters çeviriyoruz.
İsterseniz çevirmeden de pişirebilirsiniz. Böreği dilimleyip ayırdığımız sosu üzerine gezdiriyoruz. Son olarak bir şişe sodayı da böreğin üzerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişiriyoruz. Afiyet olsunSosu için sıvı yağı, yumurtaları ve sütü karıştırıp bir çay bardağı kadarını en son üzerine dökmek için ayırıyoruz. Tepsiyi hafif yağlayıp, ilk yufkayı bütün olarak kırıştırarak tepsiye yerleştiriyoruz. Kenar kısımlarından biraz dışarı sarkıtıyoruz.
Diğer yufkaları bölerek yerleştirip, her katına sostan sürüp, peynirle maydanoz karışımından serpiyoruz.
Son yufkayı da koyduktan sonra kenarda kalan kısımları böreğin üzerine doğru kapatıyoruz. Böreğin daha düzgün görünmesi için ters çeviriyoruz.
İsterseniz çevirmeden de pişirebilirsiniz. Böreği dilimleyip ayırdığımız sosu üzerine gezdiriyoruz. Son olarak bir şişe sodayı da böreğin üzerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişiriyoruz.