İl Özel İdare Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen Merkez Köy Muhtarları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Türkiye’deki genel siyaset ve Çorum’a ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kavuncu, “191 yıl önce muhtarlık müessesesinin kurulduğunu belirerek, neredeyse 191 yıl olmuş ama muhtarlık son 15 yıl içinde yeniden keşfedildi. Bakanlıkta valilikte muhtarlıklar oluşturulan birimler muhtarlara ne kadar önem verildiğinin göstergesidir.

2002 de muhtarların maaşı 97 liraymış yani asgari ücretin 4'te biri kadardı. Ak Parti döneminde muhtarların özlük haklarında da iyileştirme yapıldı. Bu da muhtarlara verilen kıymetin bir göstergesidir” dedi.

2020’nin Türkiye'de dönüm noktası olacağına değinen Kavuncu, “Bu dönüşümün içerisinde yerli otomobil üretimimiz hem otomobil üreteceğiz hem de elektrikli otomobil ile petrol bağımlılığından kurtulacağız. Türkiye güçlü olursa Çorum güçlü olur, köylü güçlü olur, millet güçlü olur. Halkımız bu desteği bize verdiği müddetçe üzerinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun kalmayacak” ifadelerine yer verdi.