Soğuk hava dışarıda, sıcacık lezzetler evinizin içinde! Salepli kek, kış günlerinde içinizi ısıtacak, aileniz ve dostlarınızla paylaşabileceğiniz mükemmel bir lezzet.

Bu tarifi ile kahvaltılarınız daha keyifli olacak! Çıtır Çıtır Çubuk Simit nasıl yapılır? Bu tarifi ile kahvaltılarınız daha keyifli olacak! Çıtır Çıtır Çubuk Simit nasıl yapılır?

Salep, kış aylarının vazgeçilmez içeceği. Peki, bu eşsiz lezzeti bir de kekte denemeye ne dersiniz? Salepli kek tarifi, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak.

Evinizde yeni lezzetler denemeyi seviyorsanız, salepli kek tam size göre! Hem kolay hem de oldukça lezzetli bu tarifle, kış aylarının tadını çıkarın.

Salepli Kek Tarifi

Malzemeler

3 yumurta
1 su bardağı (175 g) şeker
¾ su bardağı süt
½ su bardağı sıvıyağ
1 paket Salep
1 paket Şekerli Vanilin
1 paket Hamur Kabartma Tozu
1 tatlı kaşığı tarçın

Salepli Kek Nasıl Yapılır ?

3 yumurtayı mikser kabına alıp, mikser yardımıyla yüksek devirde 2 dakika kadar çırpın. 
Çırptığınız yumurtaya şekeri ekleyerek yine yüksek devirde 4-5 dakika daha çırpın.
Ardından süt ve yumurtayı ekleyerek orta devirde biraz daha çırpın ve hazırladığınız karışıma elenmiş un, 1 paket Şekerli Vanilin, 1 paket Hamur Kabartma Tozu, 1 paket Salep ve tarçını ekleyerek karıştırın. 
Kek kalıbınızı iyice yağlayın. Yağladığınız kek kalıbına kek karışımını aktarın.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 30 ila 40 dakika kadar pişirin.

Salepli kek, kış aylarında hem gönlünüzü hem de midenizi ısıtacak eşsiz bir lezzet. Yukarıdaki tariflerle, bu kışı unutulmaz kılacak tatlı anlar sizi bekliyor. Deneyin ve soğuk kış günlerini lezzetli bir kaçamakla şenlendirin!