Osmancık’ta son günlerde yaşanan sıcaklıkların artmasına rağmen kan bağışları fire vermeden devam ediyor.

Türk Kızılay Derneği Osmancık Şube Başkanı Erdal Karataş tarafından edinilen bilgiye göre Türk Kızılay üç gün süre ile İlçemizde kan bağışının yaklaşık 160 ünite kan olduğunu belirtti.

Kızılay Derneği Şube Başkan Erdal Karataş yaptığı açıklamada; Osmancık Kızılay Derneği ile Ankara Kan Bankası işbirliği ortaklaşa yapılan kan bağış kampanyasında Ankara Kan Bankası görevlilerinden Dr. Yasemin Yılmaz’ın Başkanlığında oluşan ekiple İlçemizde üç gün süre içerisinde kan bağışı yapıldığını kaydetti.

Ayrıca Kızılay kan bağışçılarını onurlandırmak adına ‘Kızılay Kan Bağışçısı Madalyası’; Satılmış Karaağaç Hüseyin Deliktaş, Hamdi Ahmet Pamuk, Adem helvacı, Faruk Yersiz, Ali Osman Seçkin, Mesut Yılmaz, Turan Ünal, Sinan Kayalı, Celal Aslanbaş ve Abdülkadir Güreş’e Türk Kızılay Derneği Osmancık Şube Başkanı Erdal Karataş tarafından takdim edildi.

Başkan Karataş; Üç gün süre içinde bizlerin yanında olan İlçe Emniyet Müdürlüğüne, İlçe Jandarma Komutanlığına ve Değerli Osmancık halkımıza teşekkür ettiğini belirtti.

Kanın sürekli bir ihtiyaç olduğunu ifade eden Karataş, “Şu Unutmamalıdır ki her insanın bir gün kana ihtiyacı olabilir, bunun için bizler her zaman diyoruz ki “ Kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır.” diye konuştu.