AK Parti Osmancık İlçe Kadın Kolları ile Osmancık İlçe Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde kanser farkındalık programı düzenlendi.

Osmancık Belediye Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, AK Parti Osmancık İlçe Başkanı Hakkı Güngör, AK Parti Osmancık İlçe Kadın Kolları Başkanı Fazile Tökel, Osmancık İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel, Osmancık İlçe Sağlık Müdürü Melahat Kent Erdoğan, Osmancık Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Hasan Serdar Bozkurt ve AK Parti Kadın İlçe Kolları Teşkilatı ile çok sayıda bayan katıldı.

‘KANSER ÇAĞIMIZIN VEBASIDIR’

Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Osmancık İlçe Kadın Kolları Başkanı Fazile Tökel, kanser hastalığını ‘çağımızın vebası’ olarak nitelendirdi.

“İnsana hizmet hakka hizmettir” düsturu ile yola çıkan, AK Parti ve Kadın Kolları Teşkilatı olarak; 4 Şubat Kanser günü münasebetiyle çağımızın vebası olan kanser hastalığı ile ilgili farkındalık ortaya koymak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade eden Tökel, “bir insana hayat veren, tüm insanlığa hayat vermiş gibidir’ buyuran Yüce Mevla’nın sözünü dikkate alarak bu sinsi hastalığın önlemini almak adına, ‘erken teşhis deki bir gün, sizin için her gün’ düşüncesiyle İlçe Sağlık Müdürlüğümüzle birlikte böyle bir program organize ettik. Niyetimiz inşallah amacına ulaşır” dedi.

‘SOSYAL SORUMLULUKLARA DA BÜYÜK ÖNEM VEREN PARTİYİZ’

AK Parti Osmancık İlçe Başkanı Hakkı Güngör de programda yaptığı konuşmada AK Parti’nin yalnızca siyasi bir parti olmaktan öte sosyal sorumlulukları da yerine getiren bir parti olduğunu ifade etti.

Hakkı Güngör, “öncelikle toplumum için böyle faydalı ve anlamlı bir etkinliği organize ettikleri için kadın kollarını tebrik etmek istiyorum. Çünkü Ak Parti yalnızca siyasi bir parti olmaktan öte sosyal sorumlulukları da yerine getiren bir partidir. İşte bu gün kanser konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla kadın kollarımız bir etkinlik düzenliyor.

Kanser, dünyada her yıl milyonlarca ölüme sebep olmaktadır. Ancak pek çoğu önlenebilir olan bir hastalıktır. Bu konuda yapılması gereken toplumsal bilinci artırmaktır. İşte bu konuda sivil toplum örgütlerine önemli görevler düşmektedir. Kadın kollarımız da üzerine düşeni yapmış ve bu etkinliği tertiplemiştir. Tekrar teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

BAŞHEKİM BOZKURT’A TEŞEKKÜR

Konuşmasında Osmancık Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Hasan Serdar Bozkurt’a ayrıca teşekkür eden Hakkı Güngör, “görev aldığı günden buyana her haliyle büyük değişimler gören hastanemiz ve hastalarımızın, hastane çalışanlarından ve hizmetlerinden duydukları memnuniyeti göze alarak duyduğum ve gözlemlediğim süre içerisindeki gece gündüz demeden görev aşkı ile özverili ve disiplinli çalışmalarından dolayı Başhekimimiz Op. Dr. Hasan Serdar Bozkurt’a teşekkür ediyorum” dedi.

Programda Osmancık Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Hasan Serdar Bozkurt ve Osmancık İlçe Sağlık Müdürü Melahat Kent Erdoğan katılımcıları bilgilendirmek amaçlı rahim ağzı kanser taraması, bağırsak kanseri ve meme kanseri hakkında sunum ve konuşmalar gerçekleştirdi.

“Hayatınız bizim için değerlidir, dünyada her yıl yarım milyon kadın rahim ağzı kanserine yakalanıyor. Kanser önlenebilir bir hastalıktır, erken teşhis ise hayat kurtarır” sözlerinin hatırlatıldığı programda Sağlık Bakanlığı, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan el broşürleri dağıtıldı.