Pastane tadında un kurabiyesi yapmak artık hayal değil! Bu kolay ve etkileyici tarif ile evde ağızda dağılan kurabiyeler yapmanın tadını çıkarın.

Her lokmada kendinizi bir pastanede hissetmek istemez misiniz? İşte size evde kolaylıkla yapabileceğiniz, pastane usulü un kurabiyesi tarifi!

Yumuşacık, ağızda dağılan bir un kurabiyesi yapmak için pastane sırlarına ihtiyacınız yok. Bu basit tarif ile evde lezzetli kurabiyeler yapabilirsiniz.

Lezzetli ve besleyici: Lokanta usulü Ezogelin Çorbası tarifi Lezzetli ve besleyici: Lokanta usulü Ezogelin Çorbası tarifi

Pastane usulü Un Kurabiyesi tarifi

Malzemeler

1 paket tereyağı ya da margarin (yumuşak olmalı, 250 g)
1 kahve fincanı sıvı yağ
4 çorba kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un

Üzeri için;

Yarım su bardağı pudra şekeri

Ağızda Dağılan Un Kurabiyesi Tarifi

Margarin yada tereyağı, sıvı yağ ve pudra şekerinin 1 su bardağını yoğuruyoruz. Kalan yarım bardaklık pudra şekeri üzeri için kullanılacak.
5 dk. yoğurduktan sonra nişasta ve unu ilave ediyoruz. İyice yoğuracağız çünkü hamur parçalanacaktır.
Şekil verirken 2 adet ceviz büyüklüğünde bir parça koparıp rulo şekline getirin.
Sağ, sol ve üst kısmına çatalla şekil verip yan yan kesin.(Resimden faydalanabilirsiniz).
Tepsiyi yağlamayın hamur zaten yağlı. Hazırladığınız kurabiyeleri tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış fakat ılık olmalı 160 derecelik fırında 15 dk. pişirin. Yumuşak ve nemli gibi olacaktır o zamanla kıvamına gelir. 15 dakikayı geçmesin pişmesi.
Fırından çıkarınca soğusun ve ayırdığımız yarım bardaklık pudra şekerine hepsini bulayın. Kurabiyemiz hazırdır.

Pastane usulü un kurabiyesi tarifimizle mutfakta gerçek bir lezzet şöleni yaşayabilirsiniz. Bu basit adımları takip ederek, herkesin bayılacağı ağızda dağılan kurabiyeleri kolayca yapabilirsiniz. Artık pastane lezzetlerini evde yakalamak hiç de zor değil. Deneyin ve bu benzersiz tat deneyimini kendiniz görün!